2017 yılına kadar geçerli olacak Stratejik planının oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, ?Toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumu güçlendirecek evrensel bir hedeftir.

Kadın ve erkekler arasındaki eşitsizliğin ortadan kaldırılması, yoksulluğu önleme ve kalkınmayı sağlamada kritik öneme sahip olduğu gibi, demokrasi ve toplumsal barışın da günümüzde ön şartıdır. Nevşehir Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlanırken tüm kurum ve kuruluşları ortak kararı ile Nevşehir?in Kadın Dostu Kent olma yolunda belirlediği vizyonumuz; ?Kadın erkek eşitliğinin hayata geçirilmesi yoluyla; özgürlüklerin tam olarak kullanılabildiği, karar verme mekanizmalarının bütün düzeylerinde kadınların eşit olarak yer aldığı, kadına yönelik şiddetin tüm olarak ortadan kalktığı, bütün hizmet kademelerinde eşitliğin gerçekleştirildiği, çalışma yaşamında ve girişimcilikte daha çok kadının var olduğu bir Nevşehir? doğrultusunda ?Nevşehir Yerel Eşitlik Stratejik Planı 2013-2017? yerel eşitlik politikalarının sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.


Bu vesile ile plan çalışmalarını koordine eden Nevşehir İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu Yerelde Eşitlik Çalışmaları İzleme ve Değerlendirme Komisyonuna ve planın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eder, başarıyla hayata geçirilmesini temenni ederim? açıklamasında bulundu. Öte yandan ilimizde oluşturulan bu Stratejik planının Nevşehir?in kadın dostu iller haline getirmenin önemli bir aşaması olduğuna değinen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise; Yeni, modernleşen Türkiye?de yerel yönetimler olarak, Şehirleri eşitlikçi, kadın dostu kentler haline getirmenin çabası ve mutluluğu içerisinde bulunmaktayız.

Bu açıdan gerekli siyasi irade ve kararlılığa sahip olmakla birlikte devletimizin bu konudaki tam desteğini hissetmenin haklı gururunu taşımaktayız. Şehirlerimizdeki bireyler arasındaki işbirliğinin ve diyalogun programlı bir şekilde arttırılması, belli bir planlama stratejisi izlenmesi, kadın dostu kentlere ulaşma sürecinde bizlere katkı sağlayacak önemli unsurlardır. Nevşehir Belediyesi olarak bizler, ?Nevşehirli kadın hemşerilerimiz ve hakları? konusunda ilimizde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gerekli stratejilerin üretilmesi, yaygınlaştırılması ve izlenmesi alanlarında yol haritası teşkil eden Nevşehir Yerel Eşitlik Stratejik Planının hayata geçirilmesi çalışmasında üzerimize düşen görevleri büyük titizlikle ve sorumlulukla yerine getirdiğimize inanmaktayım.

Bu çalışmanın başarılı olması için 2006 yılından bu yana Kadın Dostu Kentler Programında yer alan Nevşehir?e, üniversite, kadın sivil toplum kuruluşları ve diğer yerel dinamiklerle birlikte, Nevşehir Belediyesi olarak destek vermenin sevincini paylaşmaktayız. Umarız ki en kısa zamanda bu çabalarımız meyvelerini verir ve ülkemiz kadın dostu kentler çalışmasıyla dünyaya örnek olmayı başarır. Hepinize bu konuda göstermiş olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor ve Kadın Dostu Bir Şehrin Belediye Başkanı olarak kadınlarımızla ülkemizin yarınlara umutla bakmanın mutluluğunu taşıyorum? dedi.