1-)www.iskur.gov.tr adresine girilir. internet Şubesine tıklanır

2-) İş arayan giriş tıklanır, eğer kayıt yoksa yeni üye girişine tıklanır.

3-) Açılan ekrana TC kimlik no ve işkur şifresi girilir.Eğer varsa e-devlet şifresi ile de giriş yapılabilir veya şifremi unuttum diyerek gerekli adımlar takip edilerek yeni şifre alınabilir.

4-) Açılan yeni ekranda IBAN bilgilerinizi girmek veya güncellemek için tıklayınız yazısına tıklanır.

5-) Ekranda iban numaranızı başında TR olacak şekilde toplamda 26 karakter olmasına dikkat edin.IBAN Kaydet tuşuna basarak işleminizi sonlandırın

Değerli İşverenlerimiz

Kurumumuz tarafından gerçekleştirilen işsizlik sigortası ödemeleri yaygın şube ağı nedeniyle PTT aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda 05.04.2020 tarihi itibariyle ödenmek üzere Mart dönemine ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri de PTT’ye gönderilmiştir.

Toplum sağlığının korunması amacıyla PTT şubelerinde yığılmaların önlenmesi için PTT tarafından ilgililerin adreslerine ödeme yapılması hususunda her iki Kurum arasında mutabık kalınmıştır.

PTT tarafından mesaj gönderilerek ilgililerin işsizlik sigortası kapsamındaki ödemelerinin İBAN, EFT, PTT Karta aktarma veya PTT aracılığıyla adrese teslim etme yöntemlerinden hangisi ile yapılacağına ilişkin tercihleri alınmıştır. Kişilerin tercihleri doğrultusunda ödemeler gerçekleştirilmektedir.

İletişim bilgisi Kurumumuzda bulunmayan veya hatalı olanların ALO 170, İŞKUR internet şubesi aracılığıyla bu bilgilerini güncellemeleri halinde izleyen gün itibariyle PTT tarafından ilgililer ile irtibata geçilmektedir.

Ayrıca, ilerleyen dönemlerde yapılacak ödemelere ilişkin önlemler Kurumumuzca da alınmaya devam etmektedir. Kurum internet şubesine işsizlik, kısa çalışma ve yarım çalışma ödeneği ile iş kaybı tazminatı ve ücret garanti fonu hak sahipliği olan kişiler için “IBAN Bilgilerinizi Güncellemek İçin Tıklayınız” başlığı altında bir bölüm eklenmiştir. Bu kapsamda sisteme giriş yaparak IBAN bilgilerini güncelleyenlerin bir sonraki ödemeleri vermiş oldukları İBAN’a gönderilecektir.

Kısa çalışma uygulamalarında ise kısa çalışma talebi uygun bulunan işverenlerden işçilerine ilişkin İBAN bilgisi talep edilmektedir. Bu kapsamda İBAN bilgisi Kurumumuza iletilenlerin kısa çalışma ödenekleri belirtilen İBAN’a gönderilmektedir.