BTP Genel Başkan yardımcısı Ahmet Hamdi Kepekçi tarafından yapılan açıklama tam olarak şu şekilde;

?Şahsıma ve partime yönelik gerçek dışı ve karalama amaçlı yapılmış olan, art niyetli olduğu anlaşılan bir açıklamayı tekzip etmek zorundayım.

14.03.2014 tarihinde, Taner Erdoğan adlı şahıs, yaşına ve yıllarca yapmış olduğu gazetecilik mesleğine uymayacak şekilde benimle yaptığı telefon konuşmasını çarpıtmıştır ve yanıltıcı bir basın açıklaması yapmıştır.

Bu konuşmayı yaparken yanımda tanık olan arkadaşlarım da vardı ve her ortamda Taner Bey ile yüzleşmeye hazırız. Zaten Taner Beyin açıklamasının içeriği dahi iyi irdelenirse doğruları yansıtmadığı pekala anlaşılmaktadır.

Basın açıklamasını baştan sona irdeleyip tanıklar huzurunda kendisi ile yapmış olduğum konuşmanın doğrusunu anlatacağım.

Taner Bey, "...Kapalı sebze pazarında çalışma yapan bayanlarla oda yöneticileri arasında tartışmalar olduğu şeklinde bazı bilgiler bana ulaştı..." demektedir.

Halbuki kendisine bu bilgiyi ulaştıran ile partimizin avukatı Av. Oktay Doğan`a konu ile ilgili bilgiyi aktaran aynı kişidir. Taner Bey`in kızı ve Bağımsız Türkiye Partisinin Nevşehir Belediye Başkan adayı İkbal Şişman Hanım bu bilgiyi iletmiştir.

İkbal hanımın kendisine ilettiği konuyu farklı lanse etmeye çalışması, Taner beyin, kızının partimizden aday olmasını hazmedememesinden ve başka siyasi saikler ile hareket etmesinden kaynaklıdır.

Taner bey partimize karşı bir tutum sergileyerek, partimizin Nevşehir`deki yükselişine sekte vurmayı amaçlıyor anlaşılan. Aramızdaki konuşmayı çarpıtmasının başka bir izahını yapmak mümkün görünmüyor.

Aradığında, "Pazarcılar Odası Başkanına hakaret telefonları geliyor, bunları durdurun" dedi. Ben de "Böyle bir şeyden ilk defa haberim oluyor, bu şekilde partiyi nasıl ilzam edersin, bizim böyle bir uygulamamız yoktur ve olamaz.

Konu kamuoyuna mal olduğu için halktan arayanlar olabilir. Buna karşı bizim yapacağımız bir şey yok. Hukuk devletinde yaşıyoruz, şikayet edebilirler. Bu konuda hukuk ve kamuoyu vicdanı karar verir" dedim.

Pazarcılar Odası Başkanının beni arayacağını söyledi. Ben de araba içinde yolculuk sırasında konuşmam sağlıklı olmayacağı için, "Beni aramasına gerek yok.

Şu anda Nevşehir`de seçim çalışmasını yürüten Genel Başkan Yardımcılarından Sabri Terzi Bey ile yüz yüze konuşulması daha sağlıklı olur" dedim.

Bu konuyu da çarpıtarak "seçim çalışmasına gelen arkadaşlarla görüşün" dediğimi iddia etmektedir.

Ki önce de belirttiğim gibi arabanın içinde olan Mehmet Emin Koç, İzzet Yaşar ve Abdullah Terzi gibi mümtaz şahsiyetler bu konuşmalara birebir tanık olmuşlardır.

Basın açıklamasında nezaketten bahseden Taner Bey sözlerini çarpıtmaktadır. Çünkü konuşmasında; Pazarcılar Odası başkanı ve üyeleri için, "Onlar çapulcudur" diyerek hem onlara hakaret eden hem de bizi örtülü olarak tehdit etmeye kalkan Taner Bey, basın açıklamasında Oda Başkanının nezaketinden bahsediyor.

"Anladım ki; bu tür gerginliklerden ve tartışmalardan fayda geleceği umuluyor" gibi karalayıcı bir iftirayı kabul etmemiz mümkün değil. Kurulduğu günden beri partimiz her zaman birlik beraberliği, barışı savunmuştur.

Eğer bu tür çirkin ithamları hak edecek mantığa sahip olsa idi çok daha etkili kavga ve tartışmaları kullanırdı. "Konuşma, tartışma haline dönüşünce telefonu kapadım" demektedir. Halbuki bu da gerçek dışıdır.

Taner Beyin konuşma üslubu çirkinleşince ve nezaket sınırlarını aşınca ben telefonu kapamak zorunda kaldım. Hanımlara yapılan saldırı ve kabalık önemsenip hukuka intikal ettirilmiştir. Duyarlı bir insanın, hele de kızına yönelen haksızlığa karşı mücadele etmesi gerekirken aksini yapması nasıl anlaşılmalıdır.

Hukuka intikal eden bir konuyu, hukuk dışı yöntemler ile kapatmaya çalışan Taner Bey, bu önerisi kabul olmayınca tehdide başvurmuştur. Mecburen telefonu yüzüne kapayınca da aklınca bize zarar vermek için gerçek dışı ithamlar ile basın açıklaması yapmıştır.

Siyasi menfaat gözeten parti temsilcilerine nezaketsiz konuşmalar yapmayı ve onlar tarafından hazmedilmeyi alışkanlık haline getirmiş olan Taner Bey, bizimle de kaba ve emrivaki yapar tarzda konuşunca ve bir nevi talimat verir gibi Oda Başkanı ile görüşmemi isteyince,

Genel Başkan Yardımcılarımızdan Sayın Sabri Terzi`ye yönlendirmemizi kendisine hakaret sayıp, nezaket sınırlarını aşınca telefonu kapamamızı içine sindirememiş olacak ki bizi yıpratma amaçlı basın açıklaması yapmıştır.

Partimizin isminin BDP diye yazılmasını da kötü niyetli bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Taner Beyin haksız ithamları nedeni ile savcılık şikayetimiz ve maddi ve manevi tazminat haklarımız saklı kalmak kaydı ile basın açıklamasındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve karalama amaçlı olduğunu belirtir iş bu tekzip metnini yayınlamanızı talep ederiz. Saygılarımla? Haber: Erdal KESİCİ