Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici’nin Genel Sekreteri olduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonundan (TGF) yapılan açıklamada, “Yasalar, yönetmelikler ve tüzüğümüzün öngördüğü biçimde, meslektaşlarımızın ve mesleğimizin içinde bulunduğu sorunların çözümü için Türk medyası adına sorumluluk duyarak çalışmalarını yoğun biçimde sürdürmektedir.” denildi.

Açıklama şöyle: Geçtiğimiz ay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları STK’lar ile İlişkiler Başkanı Jülide Sarıeroğlu, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve ekonomiden sorumlu Lütfi Elvan ile yaygın ve yerel medyanın genel durumunu değerlendiren TGF ve Basın Vakfı heyet üyeleri olarak, hazırladığımız geniş kapsamlı “Medya Raporu-2019” dosyasını ve çözüm önerilerini siyasetçilere sunarak, çözüm için destek istemiştik.

“Sorunlarımızın sürekli olarak takibi meyvelerini vermeye başladı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKM temel atma töreninde yaptığı konuşmada kitapta ve süreli yayınlarda KDV oranının sıfırlanacağını belirterek, hem yayıncıları hem de satıcıları kapsayacak şekilde genişletileceğini açıkladı. Bu hafta yasa değişikliğinin torba teklif olarak TBMM’ye gelmesi bekleniyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kitapta, dergide, gazetede” yüzde 8 olan KDV oranının sıfırlanacağını açıklaması, Türkiye’de birçok sektör için “müjde” anlamına geliyor. Söz konusu uygulamayla sektörün ekonomik olarak desteklenmesi amaçlanıyor.

Yerel medyanın içinde bulunduğu zor durumu her fırsatta yetkililere aktaran ve çözüm yollarını sunan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca: “Bir nebze de olsa çözüm odaklı adım atılan, ilerisi için olumlu düşüncelere sahip olmamıza vesile olan bu karar için teşekkür ediyorum. Gerçek anlamda can çekişen yerel medyanın tüm sorunlarının masaya yatırılarak çözüme kavuşturulması için yetkililerle görüşmelerimizi devam ettireceğiz.” dedi.