NTSO’da yapılan “KOBİ’lerin AB Ülkelerine İhracatındaki Sorunlar Çalıştayı’na” NTSO Başkan Yardımcısı Cendiz Yıldız, NTSO Akademik Danışmanı Doç. Dr. Serap Çoban, Eurochambres’tan Belgin Kılıç, TOBB’den Sinem Kaya ve Nevşehir’deki ihracatçı KOBİ’ler katıldı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantı salonunda düzenlenen çalıştayda, açılış konuşmasını NTSO Başkan Yardımcısı Cendiz Yıldız yaptı.

Cengiz Yıldız konuşmasında, “KOBİ’ler, ülkelerin sosyal ve ekonomik yapı özellikleri içinde endüstrileşme, sağlıklı kentleşme ve ticaret uygulamaları için önemli bir özellik taşımaktadır.

Bölgelerarası dengesizliğin giderilmesinden, üretim kaynaklarının etkin olarak kullanılmasına kadar ekonominin vazgeçilmez bir unsuru olmuşlardır. Bundan dolayı bütün ülkelerin politika ve stratejilerinin oluşumunda etkin olmaktadırlar.

KOBİ’lerin sorunlarının yanında avantajlarını da iyi kullanarak küresel ekonomiye uyum sağlamaları halinde kendilerine ve ülkeye büyük yararları dokunacaktır. Böylece, özellikle kalite, verimlilik ve girişimcilik konularında yapılacak çalışmalarla sorunları fırsata dönüştürmek mümkün olabilecektir.

Bugün burada bulunma sebebimiz olan “ KOBİ’lerin AB İhracatındaki Sorunlar” çalıştayı, sorunlarımızı tartışabileceğimiz ve çözüm yolları arayabileceğimiz güzel bir platform olacaktır. Herkes açısından verimli geçmesini temenni ederek sözlerimi sonlandırıyorum.” Dedi.

Eurochambres’tan Belgin Kılıç ve NTSO Akademik Danışmanı Doç. Dr. Serap Çoban’ın sunumlarının ardından tüm çalışma gruplarının bir araya gelmesiyle Çalışma Grupları Yuvarlak Masa Çalışması yapıldı.

Çalıştayın tavsiye kararlarının oluşturulması amacıyla konu başlıkları altında çalışma grupları halinde, münazara şeklinde görüşmeler gerçekleştirildi.