KOSGEB Nevşehir Müdürü Ali Usta´nın Kobilere yapılan destekler hakkında yaptığı açıklama şu şekilde.

 

KOSGEB; KOBİ statüsünde olan işletmelere mevzuatında belirtilmiş alanlarda destekler vermektedir.

 

Bu desteklere örnek olarak

  • Girişimcilik Destek Programı
  • Genel Destek Programları çerçevesinde Yeni Girişimci Desteği, Eğitim Desteği, Yurtiçi ve Yurtdışı Fuar Desteği, Nitelikli Eleman Desteği, Tanıtım Desteği gibi destekler.
  • İş Birliği Güç Birliği Destek Programı,
  • Kobigel Destek Programı
  • Ar-Ge İnovasyon Destek Programı,
  • Kredi Faiz Destek Programları verilebilir.

 

KOSGEB Nevşehir Müdürlüğü programlara başvuran ve ilgili mevzuatı kapsamında destek almaya hak kazanan işletmelerin ödemelerini en kısa sürede yapmaktadır. Bu kapsamda işletmelere daha hızlı hizmet vermek adına kurumsal yapıda değişiklikler yapılmak suretiyle hizmet kalitesinin artırılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Örnek olarak E-Devlet entegrasyonu ile bütün işletmeler her türlü başvurularını E-Devlet üzerinden yapabilmekte müdürlüklere olabildiğince hiç gelmeden sistem üzerinde işlemlerini yapabilmekte ödemelerini talep edebilmektedir. KOSGEB Kurumsal yapısında yaptığı yeniliklerle artık mevcut prosedürleri de asgariye indirerek daha kaliteli ve hızlı hizmet verme adımlarını süratle gerçekleştirmektedir.

 

Genel Destek kapsamında olan Yurtdışı İş Gezi Destekleri KOSGEB´e beyanname veren ve akredite olan her işletmenin kendilerine uygun olan ve başkanlıkça ilan edilen yurtdışı gezilerine katılmak için müracaat etmeleri halinde Konaklama, Ulaşım giderleri gibi giderlerde kullanılmak üzere bölgelere göre 3,000 TL ila 5000 TL destek verilmektedir.

 

Geçmiş yıllarda KOSGEB Başkanlığı tarafından uygun görülen yurtdışı fuar ve iş gezisi destekleri için müdürlüğümüz etki alanında bulunan ve şartları uygun bulunarak faydalanan işletmeler de bulunmaktadır. Müdürlüğümüz KOBİ´lerimizin tamamına ve KOBİ´lerimizin oluşturduğu illegal olmayan Dernek, STK ve diğer platformlara ön yargısız ve objektif olarak bağlı olduğumuz mevzuatlar çerçevesinde hizmet vermektedir dedi.

/images/haberler/resimler/2018-4/5/1835292753681.jpg