Köyden kente göçün azaltılarak büyükşehirlerde her geçen gün zorlaşan yaşam koşulları nedeni ile tersine göç başlatmak için atılan imzalar ile Köyde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi hayata geçirlimişti. İllerin valilikleri, Ziraat Bankası, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan ortak protokol kapsamında köyde yaşamayı kabul eden ve aranılan şartları taşıyan kişilere 150 bin lira ipoteksiz, faizsiz kredi desteği sağlanacak.

ZİRAAT BANKASI FAİZSİZ, İPOTEKSİZ 84 AY VADELİ 150 BİN TL KREDİ VERECEK!

Düzenlenen kredi kampanyası hakkında açıklama yapan T.C. Ziraat Bankası Sivas Bölge Yöneticisi Dr. Murat Serdar BULUT "Bugün Sivas Valiliği ile Ziraat Bankası olarak "Köyümde Yaşamak İçin Bir 'SÜRÜ' Nedenim Var Projesi" protokolünü imzalamak için bir arada bulunuyoruz. Bu projedeki amaç öncelikle köylümüzün köyünde kalmasını sağlamak köylümüze yeterli geliri sağlayacak bir üretim imkanı yaratmak ve Ülkemizin kırmızı et tedariğinde koyunculuğun önemini ortaya koymak. Bu projede tek dileğimiz gerçekten üretim yapacak üreticilerimizin bu projeden yararlanmasını sağlamaktır. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bize yararlanmak isteyen üreticilerin listesini iletti, protokol sonrasında oluşturacağımız sistemli bir uygulama ile kredilerimizi kullandırmaya başlayacağız" sözleri ile protokol imzalanan illerde kredi başvurularını almaya başlayacaklarını dile getirdi. Proje kapsamında kendi sürüsünü köyünde kuran kişilere 150 bin lira ipoteksiz, faizsiz kredi desteği sunulacak.

KÖYDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru sahibinin 18 yaşını doldurmuş olması, Başvuru tarihi itibari ile faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor olmak ya da daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olmak, Proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte işletmesindeki dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa ulaştırmalı ve Proje kapsamında kullanacağı Yatırım Kredisinin devamı boyunca Proje kapsamındaki ırklara sahip dişi hayvan varlığını, Proje kapsamında edindiği hayvan sayısının/100 (yüz) başın (hangisi yüksekse) altına düşürülmemesi, Hibe para desteği almak için başvuru yapmış olduğu ilde ikamet ediyor olmak. ZİRAAT BANKASI KÖYDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR FAİZSİZ 150 BİN TL KREDİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK? Faizsiz 84 ay vadeli 150 bin TL kredi almak isteyen kişiler başvuruları Türkiye genelinde yer alan Tarım İl Müdürlükleri üzerinden yapılacak. Herkes yaşamış olduğu il ve ilçede yer alan tarım il müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunarak yukarıda yer alan kriterleri taşıdığını kanıtlayarak destek kredisi alma imkanı elde edecek.