Online olarak gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan NESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertaş, insanlığı derinden etkileyen bir dönemden geçildiğini ifade ederek, “Koronavirüsten kaynaklanan bazı soru işaretlerine cevap vermemiz lazım. Yaşadığımız bu süreçte üretim sistemini, sağlık sistemini ve kar amaçlı üretim sistemini tekrar gözden geçirmemiz lazım. Gelecekte yani virüs sonrası dönemde ekonomik ve sosyal olarak bizi nasıl bir dönüşüm bekliyor bunların çıkarımlarını yapmalıyız.” dedi.

Konuk olarak katılan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı da bu zor günlerde esnafın ve halkın yanında olduklarını belirterek, “Değerli iş insanlarımız ve hayırseverlerimizin de katkılarıyla ihtiyaç sahibi binlerce ailemize gıda yardımında bulunuyoruz. Bu günleri de birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız ve şehrimiz için çok daha fazla çalışacağız. İşverenlerimiz şehrimizin için önemli bir role sahiptir, sizler yatırım yapasınız ki şehrimiz ve halkımız da kalkınsın, konu ile ilgili olarak sorunlarınızda el birliği ile üstesinde gelmeye çalışacağız dedi.” diye konuştu.

Koronavirüsün iş insanlarını etkisini görmek ve değerlendirmek üzere toplantıya İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğr. Gör. Murat Güney ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Dr. Öğr. Gör. Mustafa Ünsalan da katıldı. Üyelerin hepsi kendi sektörleri ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Güney ve Ünsalan sıkıntılar karşısında neler yapılabileceğini anlattı.

Programın son kısmında Avukat M. Feyzi Aygün, koronavirüsünün hukuki açıdan işverenlere etkisi hakkında bilgiler verdi. İş yerinde olası bir çalışanda çıkacak pozitif sonucun neler getirebileceği işverenin sorumlulukları hakkında bilgi verdi.