Nevşehir İl Koordinatörlüğü de TKDK hibelerinden, üreticinin ve yatırımcının en verimli şekilde yararlanmasını sağlama için yoğun tanıtım faaliyetlerine devam ediyor.

IPARD II Programı 10. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında 9 sektörü içeren 125 milyon avroluk hibe paketinin tanıtım faaliyetleri pandemi tedbirleri göz önünde bulundurularak devam ediyor. İl Koordinatör Vekili Recai Turan, “IPARD II programı 42 ilde sürdürülmektedir. Dağıtılacak olan hibeden Nevşehir’e önemli bir pay düşmesini önemli buluyoruz. Bu nedenle tanıtım faaliyetlerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Sizlerin de bildiği gibi pandemi döneminde toplantı yapamadığımız için belirlediğimiz kurum ve kuruluşlara bizzat giderek bilgilendirmeler yapıyoruz. Bütün ilçe belediyeleri, ilimizde yer alan bütün Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Sanayi Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi, bütün ilçe tarım müdürlükleri ve ilgili kuruluşlar bu kapsamda ziyaret ediliyor ve edilecek. Ayrıca ilgili yatırımcı olduğunu bildiğimiz ve bizde telefon numaraları olan 795 vatandaşımız SMS ile bilgilendirildi. Çağrı ilanı afişleri il ve ilçelerde yer alan ilgili devlet kurumlarına ulaştırılarak panolarına asılması sağlandı. Sosyal medya hesaplarımızda yaptığımız paylaşımlar ile yatırımcılara ulaşmaya çalıştığımız bir başka platform olarak öne çıkıyor.” diye konuştu.

HİBELERDE YENİ DÖNEM

Turan, şunları söyledi: “Onuncu Başvuru Çağrı İlanımız sektörel anlaşmaya yeni dahil olan avans uygulaması ile yatırımcılarımız için daha cazip bir hal aldı. Bundan böyle sözleşmeye bağlanan yatırımlarımız, henüz işe başlamadan alınacak destek miktarının yüzde ellisini alabilecekler. Böylelikle finansman konusunda daha rahat adımlar atabilecekler. Ayrıca destek almaya hak kazanan yatırımlarımıza yönelik KDV muafiyeti de devam etmektedir.”