Parmaksız, yaptığı açıklamada; içinde bulunulan ekonomik süreçte üyeleri olan KOBİ´lerin en büyük sorunlarından birisinin de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleri olduğunu belirtti.

Parmaksız, bu nedenle, ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere “TOBB Nefes Kredisi” adı altında TC Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında protokol imzalandığını aktardı.

İlimize ayrılan kredi tutarına ek olarak protokol kapsamında Odamızca 5 milyon TL ek kredi sağlanması yönünde karar aldıklarını ifade eden Parmaksız,

“Protokoller 2 Aralık Cuma günü Başbakanımızın himayelerinde imzalandı ve uygulama 12 Aralık Pazartesi itibariyle 81 il,160 ilçede başladı. Üyelerimizin kullanacağı kredinin vadesi 12 ay olup, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır. Vadelerin uzatılması veya kısaltılması söz konusu değildir. Kredinin brüt faiz oranı aylık yüzde 0,82, yıllık yüzde 9,90´dır.Bu sayede önümüzdeki haftalarda yaklaşık 80 bin TOBB üyesi ucuz finasmanla buluşmuş olacaktır. Kredi değerlendirme sürecinde TOBB, odamız ve borsamızdan kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek, referans vermeyecektir. Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müsteşarlığı´nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyonu talep edilmeyecektir. KOBİ´ler TOBB Nefes Kredisi´ne başvurabilmek için öncelikle odamızdan açıklama olarak “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesi alacaktır. (Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.) Daha sonra üyelerimiz TC Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edecektir.” dedi.