Parmaksız yaptığı açıklamada; “ 23 Mart 2020 tarihi itibariyle KGF desteği 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıldı. Böylece 350 milyar TL’nin üzerinde ilave kefalet limiti sağlanmış oldu.Söz konusu limitin kullandırılmasında likidite ve teminat açığı bulunan firmalara ve KOBİ'lere öncelik verilecek.

25 Mart 2020 tarihi itibariyle ise bu limitlerin nasıl hayata geçirileceğine ilişkin olarak “İşe Devam Kredi Desteği” açıklandı. Buna göre 26 Mart 2020 tarihinden itibaren küresel ölçekte yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank yeni finansal destek adımlarını devreye aldı. Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım da kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi ihtiyaçları için “İşe Devam Finansman Desteği”ni hayata geçireceğini duyurdu.

Açıklamaya göre, söz konusu destek için herhangi bir sektör ayrımı gözetilmeksizin salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen tüm firmalar başvuruda bulunabilecek. Kredi desteğini kullanacak firmalar için Şubat ayı sonu itibarıyla kayıtlı çalışan sayılarında azaltma yapmamaları ön koşulu aranacak. Teminat eksiği bulunan firmaların krediye erişimi için Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti de sağlanabilecek. Kredi desteği, 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 36 ay vadeli ve yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı olacak.” dedi.

KOBİ-KOBİ dışı işletmeler bazında azami kredi tutarları şöyle:

Yıllık ciro (TL)

Azami kredi tutarı (TL)

0-25 milyon

10.000.000

25-125 milyon

25.000.000

125 milyon üzeri

100.000.000