Parmaksız, KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı Uygulama Esasları’nın Yurt Dışı İş Gezisi Desteği başlığında 02.01.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapılan iyileştirmeleri aktardı.

Parmaksız, “KOSGEB ve TOBB işbirliği sonucunda oda ve borsalarımızın faydalandığı KOSGEB destekli yurt dışı iş gezilerinde; Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avustralya kıtası ile Asya Pasifik ülkeleri için destek miktarı 5000 TL’den 10.000 TL’ye, Çin Halk Cumhuriyeti dahil diğer ülkeler için 3.000 TL’den 5000 TL’ye çıkarılmıştır.” dedi.

Parmaksız, “Ayrıca başvuru esnasında talep edilen, iş yükünü artıran ve bürokrasi oluşturan belgeler azaltılarak başvurular kolaylaştırılmıştır. Destek kapsamına milli katılım organizasyonu düzenlenecek fuarların yanı sıra prestijli fuarlar listesi de dahil edilmiştir.” diye konuştu.

Parmaksız, “KOBİ’lerimizin genelini yakından ilgilendiren bu konuda göstermiş olduğu hassasiyet ve emeklerinden dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na üyelerim adına teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadesini kullandı.