CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci, ?Paralel yapı? operasyonuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Değirmenci, ?Hukuk herkese lazımdır. Hukuk eğer birilerinin kılıcı haline gelmişse, o ülkede demokrasiden, özgürlükten ve en önemlisi güvende olmaktan kimse söz edemez.

Bu nedenle, dün olup bitenler ve daha da devam edeceği söylenen olaylar hukuksuzluktur, korkutucudur, evrensel hukuk değerlerine uymamaktadır. Biz Cumhuriyet Halk Partililer hukukumuzu yeniden tesis etmek için var gücümüzle savaşacağız? dedi.

Değirmenci açıklamasında şunları söyledi; ?Bugün yine çok üzgünüz? Alıştık artık. 2002 Yılından beri? Özellikle de 2007?den sonra bu güzelim ülkede maalesef hiç mutlu olamadık. Yıllardır hukuksuzluk sarmalında savrulduk durduk.

Dün yine bir intikam darbesiyle karşı karşıya kaldık. Yine gazeteler basıldı, televizyonlar arandı, gazetecilerin evlerine girildi. Ve bir bir gözaltılar başladı. Gözaltına alınanlar, tıpkı 2007 yılından sonra bir bir gözaltına alınan Kuvvet Komutanları, Generaller, Subaylar, Astsubaylar, Gazeteciler, Aydınlar, Fenerbahçeliler ve sonunda Genel Kurmay Başkanı  içeri alınırken, gazetelerinin manşetlerinden, televizyonlarının haberlerinden neredeyse sevinç çığlıkları atıyorlardı.

O gün olanların bugünden bir farkı yoktu. Biz, Cumhuriyet Halk Partililer o günlerde adeta olup bitenlere isyan ediyor ve diyorduk ki: ?Bu hukuksuzluktur. Bu insan hakları ihlalidir. Bu hukuk yolu ile diktatörlük kurma hevesidir. Ve, diyorduk ki hukuk bir gün herkese lazımdır. O günlerde olanlara alkış tutanlara bile?

Biz aynı noktadayız. Yine diyoruz ki hukuk herkese lazımdır. Hukuk eğer birilerinin kılıcı haline gelmişse, o ülkede demokrasiden, özgürlükten ve en önemlisi güvende olmaktan kimse söz edemez.

Bu nedenle, dün olup bitenler ve daha da devam edeceği söylenen olaylar hukuksuzluktur, korkutucudur, evrensel hukuk değerlerine uymamaktadır. Biz Cumhuriyet Halk Partililer hukukumuzu yeniden tesis etmek için var gücümüzle savaşacağız.

Aslında bu olup bitenler, ?Geçen yıl 17-25 Aralık operasyonlarıyla ortaya çıkan Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve hatta Avrupa Birliği tarafından Yüz Yılın yolsuzluk dosyası ilan edilen, Hükümetin Devleti Soyma Olayının?, bunları ortaya çıkaranlardan intikam alma operasyonudur.

Ayrıca, özellikle de, bizim bu hafta 17-25 Aralık haftasında, bu büyük yolsuzluk olayını unutturmamak üzere yapacağımız eylemlerin önüne geçme gayretidir. Şu unutulmamalıdır:

Bu yolsuzluk olayı, öyle unutulacak, unutturulacak bir yolsuzluk olayı değildir. Soyulan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Geleceğimiz çalınmıştır. Garip gurebanın, yetimin hakkı yenmiştir. Çocuklarımızın geleceği ipotek altına alınmıştır.

Halkımız yoksulluğun kucağına atılmıştır. İşsizlik tavan yapmıştır. Çiftçi bitmiştir. İşçiler artık ölüm sırasının kendilerine ne zaman geleceğini beklemektedir. Halkımızın yüzde 70?i açlık ve yoksulluk sınırının altıda yaşamaktadır. İsviçre?de yapılan bir araştırmaya göre: Son altı ayda, 41 milyon insanımız ne et, ne de tavuk yemiştir.

Ama birileri yaşamlarının zirvesinde saraylarda yaşamaktadır. Biz iddia ediyoruz: İktidarımızda yolsuzlukların, hırsızlıkların kökünü kazıyacağız.

Yalana, dolana, talana dur diyeceğiz. Hukukumuzu yeniden var edeceğiz.  Bütün beklentimiz, artık halkımızın gerçekleri görmesi ve kendilerine, yani Cumhuriyet Halk Partisi?ne sahip çıkmalarıdır. Kurtuluşumuz Cumhuriyet Halk Partisi?ndedir." HABER: Alpaslan Körükcü