Duran, yaptığı açıklamada, “İlimiz genelinde müdürlüğümüzden Sanayi Sicil Belgesi almış 614 adet işletme bulunmaktadır. 6948 sayılı Sanayi Sicil kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2016 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelinin en geç 30 Nisan 2017 tarihi mesai bitimine kadar kanunun 8 inci maddesi gereği sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir.” İfadelerini kullanarak şöyle devam etti:

Müdürlüğümüzden temin edilecekleri veya Bakanlığımız web sayfası  www.sanayi.gov.tr Hizmetlerimiz Üretici ve Sanayiciler – Sanayi Sicil Belgesi Hizmetleri Sanayi Sicil Belgesi nasıl alınır sayfasında Dosyalar bölümünde yer alan, Yıllık İşletme Cetveli SANSİCB formu doldurularak bir dilekçe ekinde Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne verilebilir, Veya, Bakanlığımız Web Sayfası (sanayi.gov.tr) ‘‘e – hizmetleri ´´ başlığı altında bulunan ‘‘Yıllık İşletme Cetvelleri İşletmeleri ´´ linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgileri elektronik ortamda girilir. Bizim imalatçılarımızdan istediğimiz yıllık işletme cetvellerini Müdürlüğümüze gelmeden elektronik ortamda girmeleridir. Yıllık işletme cetvellerini zamanında girmeyenlere idari yaptırım uygulanmaktadır.

Sanayi sicil belgeleri ile ilgili diğer hususlar ise su şekilde olup, imalatçılarımızın bu hususlara riayet etmeleri önem arz etmektedir. Sanayi Sicil Belgeleri, veriliş tarihi itibariyle iki yılda bir vize edilmektedir. Sanayi İşletmeleri; Kamu Kurum ve Kuruluşlar ile olan ilişkilerinde (sanayi aboneliğinden elektrik kullanma, KDV iadesi gibi) sorun yaşamamaları için Sanayi Sicil Belgesi´nin süresi içinde Vize yapılması konusunda, gerekli dikkati göstermelidir.

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 11. maddesine göre istenen malumatı hakikate aykırı olarak yanlış beyanda bulunanlar hakkında idari yaptırım kararı uygulanır. Ayrıca; 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu´nun 4 üncü maddesi gereği verilen beyannamelerde meydana gelen değişlikleri (unvan, adres değişikliği, veya ilavesi gibi) kapanma durumunda 1 (bir) ay, Üretim faaliyetine geçme durumunda 2(iki) aylık süre içerisinde Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir. Yukarıda sayılan bildirimleri zamanında yapmayanlar hakkında idari işlemler uygulanır. Tüm İmalatçılarımızın bu hususlara dikkat etmeleri gerekir.