Kendisinin bizzat içerisinde yer aldığı, turizm, akaryakıt, ponza, bims ve akaryakıt gibi sektörleri bu durumun olumsuz etkilediğine işaret eden İş Adamı Musa Ertaş, sermayenin bir güvercine benzediğini, istikrarın olmadığı yerden kaçacağını dile getirdi.

Seçimin hemen ertesi günü başlayan döviz kurlarındaki hareketliliğin iş adamlarını ister istemez kaygılandırdığını söyleyen Ertaş, “İnşallah en kısa sürede hükümet kurulur ve belirsizlik çözüme kavuşur. Sonrası da büyük önem taşıyor.

Bu ülke daha önce başarısız koalisyon hükümetlerinin sıkıntılarını çekti. O nedenle koalisyon hükümetinin uyumu da büyük önem taşıyor. Uyumlu bir koalisyon hükümeti kurular ve müteşebbisin, yatırımcının önünü açarlar diye umut ediyorum.

Ekonomi tedirginliği kaldırmaz. Sermaye adeta bir güvercine benzer. İstikrarın olmadığı yerden kaçar.

Bir ülkede istikrar varsa yatırım gelir. Yoksa yatırımdan bahsetmek mümkün olmaz. İnşaat, Ponza, Akaryakıt, turizm gibi sektörlerin içerisinde bulunan, bu sektörlerde Sivil Toplum Kuruluşlarında da en üst düzeyde yer alan bir iş adamı olarak bir an önce hükümetin kurulmasını ve piyasaların rahatlatılmasını bekliyoruz” dedi.