7326 sayılı yapılandırma kanunu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Baltacı, yapılandırma başvurularının devam ettiğini belirterek, prim borcu bulunan vatandaşların kanunun sağladığı avantajlardan yararlanması için 30.09.2021 tarihini geçirmeden başvuruda bulunmaları gerektiğini söyledi.

İl Müdürü Baltacı, yapılandırma kapsamına alınan 30 Nisan 2021 ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, işsizlik sigorta primleri, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar yapılandırma kapsamında olduğunu belirtti.

“Vatandaşlarımız Yapılandırmanın Avantajlarından Faydalanmalıdır”

Bağ-Kur prim borcundan dolayı hizmetleri durdurulan vatandaşların büyük avantajlar elde edeceğini ifade eden Baltacı, Vatandaşlarımız 30 Eylül 2021 tarihine kadar yapılandırma başvurusunda bulunarak, yapılandırmanın sağladığı avantajlarından yararlanabilirler” dedi.
"Vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden başvuru yapabildikleri gibi isterlerse posta yoluyla isterlerse de il müdürlüklerimize veya bulundukları yerdeki sosyal güvenlik merkez müdürlüklerimize giderek başvurularını yapabilirler" hatırlatması yapan İl Müdürü Baltacı, "Yapılandırmaya müracaat eden ve borçlarını yapılandıran vatandaşlarımız, her şeyden önce 'Borcu Yoktur' yazılarını alabiliyor. Bunun yanında, gayrimenkulleri üzerindeki hacizler ve icralar varsa borçlarını ödemişseler bunlar kaldırılıyor. 'Borcu yoktur' yazılarını aldıklarında ihalelere katılabiliyor, teminatlarının ödenmesi söz konusu oluyor. Devletin verdiği teşviklerden de yararlanabiliyor. Primini kendi ödeyen vatandaşlarımız ise yapılandırmaya müracaat ettiklerinden genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor" hatırlatmasında bulundu.