NTB Başkanı İbrahim Salaş'ı ziyaret edip, 1 Şubat’ta sona erecek olan SGK yapılandırma süreci hakkında bilgi veren Baltacı, herkesi başvuru yapmaya davet etti.

 “Sadece pirim borcu değil, idari para cezaları, iş ve mesleki hastalık cezaları da bu yapılandırmaya dahil" diyen İl Müdürü Baltacı, “Bu fırsatı herkesin değerlendirmesi gerekiyor” dedi.

Baltacı, “Yüzde 90’ı bulan indirim fırsatından tüm iş insanlarımızın yararlanmasını arzuluyoruz” diye konuştu.

Baltacı, yapılandırmanın büyük kolaylık ve avantajlar sağladığına dikkati çekti.

NTB Başkanı Salaş da Baltacı'nın çağrısına borcu olan herkesin kulak vermesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları söyledi: “Şu an için ödeme imkanı olmayanlar bile mutlaka başvurusunu yapmalı. Zira önlerinde Nisan sonuna kadar uzun bir süre var. En azından başvuruları yapsın, bu tarihi fırsattan yararlansınlar. Hakikaten büyük indirimler, kolaylıklar sağlayan yapılandırma iş dünyası için müthiş bir fırsat. Başvuru yapmak da son derece kolay. Bu bile başlı başına avantaj. Sigortalı çalıştıran işverenlerce e-Sigorta üzerinden, primlerini kendi ödeyen sigortalılar da e-Devlet üzerinden talepte bulunabiliyor. Dileyen de şahsen ya da posta yoluyla Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvuru yapılabiliyor. Bence bu fırsat kaçmamalı.”