TASKOBİRLİK HARABEYE DÖNDÜ

Nevşehir?in üzüm üreticisinin en büyük umudu haline gelen TASKOBİRLİK?in yeniden faaliyete geçirilmesi konusunda beklenen adımlar bir türlü atılabilmiş değil. Bir zamanların özellikle meyve suları ile tercih edilen firmasının yerinde şimdi yeller esiyor.

Merkeze bağlı Nar beldesi içerisinde bulunan ilimizde yetiştirilen üzümlerin değerlendirilmesi aşamasında da büyük önem taşıyan Kurumun yeniden ayağa kaldırılması konusunda süreçten bir sonuç alınamadı.

Üzüm, kayısı ve elma sularının yanında Şarap ve Sirke üretimi ile yıllarca bölgemizi tarım ürünlerinin değerlendirildiği en önemli kurumlardan biri haline gelen TASKOBİRLİK?in yeniden faaliyete geçirilmesi üzüm üreticilerinin ürünlerinin sadece TEKEL tarafından değil rekabet ortamında değerlendirilmesi anlamına da geliyor.

Bir süre önce yabancı bir firmanın talip olduğu belirtilen firmanın yeniden faaliyetine başlamasıyla birlikte kaç kişinin kurum bünyesinde istihdam edileceği, kurumun şarap, sirke, meyve suları çeşitlerinden hangilerinde yeniden üretim yapmaya başlayacağının ne zaman belirginlik kazanacağı ise koskoca bir soru işareti.