Urgenç, “2021 Ocak ayı enflasyonunun yüzde 1,68 olarak açıklanması üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın yaptığı paylaşım, Türkiye Kamu Sen olarak 2021 bütçesinin TBMM komisyonlarında görüşülmeye başlandığı andan itibaren gündeme getirdiğimiz ek zam talebinin haklılığı ve gerçekçiliğini bir kez daha teyit etmiştir.” dedi.

Urgenç, şunları söyledi: “Tutmayan enflasyon tahminleri üzerinden yapılan ücret artışları sorunları derinleştirmektedir. Kaldı ki mutfağın enflasyonu açıklanan enflasyon rakamlarının da çok üzerindedir. Bugün görülmüştür ki, 5. Dönem Toplu Sözleşmesindeki beceriksizlik ve insafsızlığın ürünü olan 2021’in ilk altı ayı için belirlenmiş yüzde 3’lük zammın yarısı daha yılın ilk ayında buhar oldu.

Hükümet, salgın döneminde birçok kesime yaptığı gibi, memurlar için de yeni ekonomik tedbir ve destek kararları almak durumundadır. Bu itibarla salgın döneminin getirdiği yeni ve sıkıntılı ekonomik koşullar gereğince kamu çalışanları ve emeklileri için ilave seyyanen zam bir an önce hayata geçirilmelidir. Memur ve emeklinin bekleyecek takati kalmamıştır.”