EDEBALİCE

FİLİSTİN HARİTASI

ALİ İHSAN TOSUN

www.edebalice.blogspot.com.tr

 

                Size bir sırrımı vereceğim daha doğrusu endişelerimi dile getireceğim. Sizin de benim gibi düşündüğünüzden eminim.

Bu yazıyı saklayın; 30 yıl, 50 yıl sonra yeniden okuyun. Tabî o zaman yaşıyor isek!...

@ @ @

Elli yıl hatta otuz yıl sonrasının ‘Filistin Haritası´nı görmek bile istemiyorum.  Çünkü o zaman ‘Filistin´ diye bir ülkenin var olacağından endişeliyim!

@ @ @

İslam Ülkeleri´nin üzerine bir sorumsuzluk, bir vurdumduymazlık, bir nemelazımcılık uykusu çökmüş. Türkiye dışında hiçbir İslam Ülkesi Filistin sorununa eğilmemektedir. Hatta Suud Prensi, Mısır´ın diktatör Sisi´si gibi “Bana değmeyen yılan bin yaşasın!” misali Amerika´nın ve İsrail´in yaptığını meşru görmektedir.

@ @ @

Bugün İslam´ın ilk kıblesi kutsalımız Kudüs´teki Kubbet´üs Sahra işgal edilmişken, birçok din kardeşimiz katledilmişken ses çıkaramayacaksak ne zaman çıkaracağız?

Yarın Evanjelik Hristiyanlarla Siyonistlerin “Tanrıyı kıyamete zorlamak” projesiyle en önemli kutsalımız ‘Kâbe´yi işgal etmeyecekleri ne malum! O zaman da mı susacağız?

@ @ @

Türkiye´nin dönem başkanlığını yaptığı İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı üzerine İstanbul´da toplandı. Türkiye´nin başını çektiği 56 ülkenin birlikte aldığı karar gereği “Kudüs´e barış gücü ve işgalcilere yaptırım kararı” alındı. Toplantıda ABD ile birlikte büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyacak ülkelere ekonomik yaptırımlar uygulanması kararına varıldı.

Bu karara göre Kudüs´e bir barış gücü kurulacak, işgalcilere ve büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyan ABD; Guatemala, Paraguay gibi ülkelere ekonomik yaptırımlar uygulanacak.

Bakalım bu karara hangi İslam Ülkeleri sadık kalacak, Türkiye´nin dışında!...

Türkiye´de 55 sivil toplum kuruluşu “Filistin´e Umut Ol Yardım Kampanyası” başlatmıştır. İnşallah bu ve bunun gibi etkinliklerle Filistinli kardeşlerimizin yarlarına derman oluruz.  

@ @ @

Dedesi İsrail´in kurucusu, babası İsrailli general olan vicdanlı bir İsrailli´nin çığlığı Miko Peled´in 24 Aralık 2017 tarihli Sabah gazetesine verdiği demeçte; “ İsrail Devleti´nin hedefi toprak parçası değil, Filistin halkını yok etmek. İsrail orada soykırım yapıyor. Kudüs Müslümanlar´ın ve Müslüman bir şehir olarak kalmalı. İsrail Kudüs´ün bütün Müslüman mirasını ve tarihini silmeye çalışıyor. “

“Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Kudüs adına girişimleri beni çok mutlu etti. Erdoğan Filistinliler´in ve Müslümanlar´ın gerçek dostu. Umarım ki, aynı tavrı dünyada diğer liderler de gösterir. Adalet, insanlık ve özgürlük mücadelesinde Türkler´le çalışmaktan gurur duyarım.” demiştir.

Vicdanı olan bir İsrailli bile İsrail´in soykırımına razı olmazken insanlık öldü mü? Neden sessiz kalınıyor bu katliama?

@ @ @

21 Aralık 2017… O gün BM´de 9´a karşı 128 oyla ABD´nin büyükelçiliğini Kudüs´e taşıma kararının reddedilmesine rağmen bu karara uymamış, 14 Mayıs 20018 tarihinde büyükelçiliğini Kudüs´e taşımıştır. Buna karşı protesto gösterilerine başlayan Filistinliler´in üzerine İsrail gerçek mermiler yağdırmıştır.  Buna Amerika da destek olmuştur, Allah´ın hesabını düşünmeden!...

Allah´ın gazabı zalimler üzerine olacaktır!...  İnancımız tamdır!...

Bütün İslam Alemini birlik ve beraberliğe davet ediyoruz!..