EDEBALİCE

FİLİSTİN SORUNU

Ali İhsanTOSUN

www.edebalice.blogspot.com.tr

Filistin´de sorun; Filistin sorunu değil, İsrail sorunudur. Siyonistlerin sorun oluşudur. İşgal edilen topraklar binlerce yıllık Filistin topraklarıdır. Bu topraklarda akan kan dinmeyecek gibi!... Neden mi?

Kudüs; 3 semavi dinin ortak kutsalının buluşma noktasıdır. İlk kıblegahımız Mescid- Aksa!... Yahudilerin ´ağlama duvarı´ Süleyman Mabedi´nin yıkıdığı yer!... Birbirine çok yakın. Üstelik Süleyman Mabedi´nin yeniden işası için Mescid- Aksa´nın altını oymuşlar.

Mescid-i Aksa´daki olayların temelinde yatan gerçek budur. Mescid-i Aksa´yı tamamen yıkıp, yerine Süleyman mabedini yapmak. Bugün geri adım atmış gibi görünse de başka bir gün yeniden daha dehşetli bir şekilde geri dönecektir bu sorun. Bu yüzden Müslümanların birlik olması ve uyanık olması gerekmektedir.

Kendi yazdıkları Tevrat´a göre Kudüs, Nil´den Fırat´a kadar ´vad edilmiş topraklar´ın tam ortası!... Tarihte hiç yurt edinememiş bir milletin acıma duygusu olur mu? Burada kan durur mu?

Seçilmiş bir millet iken inkar ettikleri ve Hz Zekeriya, Hz Yahya ve Hz Şuayb gibi peygamberleri katlettikleri için ´lanetli millet´ haline düşmüşlerdir.

"Ey İsrailoğulları, size ihsan ettiğim nimetimi ve bir zamanlar sizi alemlere üstün kılışımı hatırlayın." (Bakara 47 ve 122)

Bakara 61. ayetinin son kısmında ise bozgunculuk yaptıkları için; "...Onların üzerine alçaklık ve düşkünlük damgası vuruldu da sonunda Allah´ın gazabına uğradılar. Evet öyle!  Çünkü onlar, Allah´ın ayetlerini inkar ediyorlar ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Evet öyle oldu! Çünkü onlar, isyana daldılar ve aşırı gidiyorlardı."

Yahudilerin Avrupa´da sorun olmasıyla 1897´de Basel´de yapılan toplantıda Filistin´de Yahudi devletinin kurulması kararı alınmıştır. 1897´den önce Filistin´de çok az Siyonist bulunuyorken Avrupa´dan önce 25 binlik ve daha sonra 40 bin kişilik iki grubun gelmesiyle Siyonist nüfus çoğalmaya başladı. Ta ki 1948 yılına kadar!...

Birinci Dünya Savaşı´nda İngilizlerin Kudüs´e topla, tüfekle saldırmaları sonucu, Kudüs´deki kutsal mekanların tahrip olmaması için hiç kurşun atmadan Kudüs İngilizlere teslim edilmiştir. Aynı hassasiyeti İngilizler göstermemiştir!...

Zaten Osmanlı o zaman 7 düvele karşı savaşıyordu.

1920 yılında Milletler Cemiyeti Filistin´i İngiliz mandasına bıraktı, biz Kurtuluş Savaşı´na başladığımızda, Filistin kaderine terkedildi.

1948 yılında BM´nin desteği ile İsrail devleti kuruldu. Önce Gazze ve Batı Şeria olarak Filistin 2 bölgeye ayrıldı. Etrafı kuşatıldı. Birbiriyle irtibatları kesildi. Gazze´nin etrafı İsrail toprağı. Deniz tarafı İsrail´in kontrolünde!... Batı Şeria da sarılmış durumda!...

Sudan bahanelerle İsrail bazen Gazze´de, bazen Batı Şeria´da kendine yakın bölgeleri bombalamakta, buldozerlerle düzeltip Yahudi yerleşimine açmaktadır.

Filistin haritasının 50 yıl sonrasını düşünmek bile istemiyorum. Tek silahı taş olan millete karşı Hristiyan alemini arkasına almış, modern silahlarla donatılmış lanetli bir millet karşı karşıya!...

Elbette ki zalimin zulmü birgün sona erecektir!...Kur´an´ı Kerim´de bunun müjdesi de vardır. Maide suresinin 64.ayetinde; "Bir de Yahudiler ´Allah´ın eli bağlıdır.´ dediler ve dedikleri yüzünden elleri bağlandı, lanetlendiler. Hayır, O´nun iki eli de açık, dilediği gibi lütfediyor. Andolsun ki sana Rabbinden indirilen, onlardan bir çoğunun azgınlığını ve inkarını artıracaktır. Bununla beraber biz, kıyamete kadar onların arasına kin ve düşmanlık attık. Her ne zaman savaş için bir ateş tutuşturdularsa, Allah onu söndürdü. Yeryüzünde hep bozgunculuk için koşarlar; Allah ise bozguncuları sevmez."

İsra suresi 7. ayetinde; "Eğer güzellik yaparsanız kendinize güzellik yapmış olusunuz: yok eğer kötülük yaparsanız, o da kendinizedir. Derken ikincisinin zamanı geldiğinde yüzlerinizi kara çıkartsınlar, daha evvel girdikleri gibi yine mescide girsinler ve ele geçirdikleri her şeyi mahvetsinler diye onları gönderdik."

Kur´an´ı Kerim´deki bu müjde ikinci bozgunculuklarında gerçekleşecektir inşallah!... Bu bozgunculukları da şimdiki bozgunculukları olur inşallah!...