Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi olağan genel kurulu 27 Mayıs Cumartesi günü yapıldı.

Yapılan seçimde Yönetim Kurulu Başkanlığına aralıksız 14. kez tekrar seçilen Mustafa Durmaz, çeyrek asırlık Göreme sevdası hizmetlerine devam ediyor.

Kapadokya Bölgesi’nin ve Türkiye’nin tek örnek Turizm Geliştirme Kooperatifi, 37 yıldır Göreme Kapadokya’da sosyo-kültürel faaliyetler, halk eğitimler ve yöresel hediyelik ürünlerin imal edilmesi pazarlanması gibi turizmle ilgili alanlarda yoğun çaba sarf ediyor.

Türkiye’de turizm sektöründe tek örnek kooperatif olan Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi, Göreme ve Kapadokya turizminin gelişmesinde ayrıca yöresel el sanatların geliştirilmesi ve bölgenin tanıtımı anlamında Kültür Turizm Bakanlığından sonra en çok tanıtım yapan kuruluş olma özelliğini taşıyor.

Kooperatifin bölgedeki sosyo-kültürel faaliyetler ile Göreme’de inşa etmiş olduğu Türk Hamamı, sanat galerisi gibi doğa, çevre ve kültürün korunmasında, eğitime yaptığı maddi manevi katkılarda bulunuyor.

Kooperatif tarafından Göreme Açık Hava Müzesi girişinde düzenli olarak yabancı misafirlere ve ülkenin dört bir yanından gelen öğrenci gruplarına kar amacı gütmeden ihtiyaçları olan destek sağlanıyor. Ayrıca memleketlerine götürecekleri bütçelerine uygun fiyatlarla yöresel hediyelikler kooperatifin amacına uygun ve tanıtım için binlerce kartpostal, poster gibi ürün de ücretsiz olarak dağıtılıyor. HABER MERKEZİ

Editör: Ravza Nur Baydemir