Okul bahçesinde düzenlenen törene Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Kürekli,

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Burhan Aşıcı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, diğer okulların temsilcileri ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünden görevli müdür ve amirler ile öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Nevşehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Burhan Aşıcı açılış konuşması yaptı.

Aşıcı konuşmasında ?Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Okulumuzun 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreninde sizleri aramızda görmekten son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Bu yıl 25 Acil Tıp Teknisyeni, 48 hemşire olmak üzere toplam 73 öğrencimiz mezun olabilecek durumdadır. Bu süreçte emeği geçen başta öğretmenlerimize, velilerimize ve bizlerden desteklerini esirgemeyen ve daima yanımızda yer alan İl milli eğitim Müdürlüğümüze,

Sayın Sağlık Müdürümün şahsında bütün sağlık çalışanlarına, Nevşehir Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına, bütün kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Mezunlarımız akranlarına göre çok şanslılar.

Hemen işe başlama imkânına sahipler. Daha önce mezun olan öğrencilerimiz büyük bir çoğunluğu kamuya ait sağlık işletmelerinde, bir kısmı da özel sağlık kuruluşlarında çalışmaktadırlar.

Çeşitli nedenlerle çok az sayıda öğrencimiz çalışma hayatına başlamamıştır. Dört yıl önce bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı, emanet sahibi olan sizlere teslim etme günü, bugün.

Bize emanetiniz olan çocuklarımızı yetiştirip size teslim etmenin mutluluğunu yaşarken, onlardan ayrılacak olmanın hüznünü de paylaşıyoruz sizlerle.

Dört sene içinde çok şey öğrettik çocuklarımıza. Bir birey olarak sorumluluklarını, bir sağlık ekibinin parçası olarak empati yapmayı, paylaşmayı ve dayanışmayı, bir meslek sahibi olarak topluma karşı görevlerini öğrettik.

Bir cevher olarak aldığımız çocuklarımızı, mücevher olarak teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Geleceğin sağlıkçıları olarak mesleğinizi en iyi şekilde yapacağınıza, hastalarınıza şefkat ve merhametle davranacağınıza inanıyorum.

Bu vatana, bu devlete, millete, milli ve manevi değerlere sahip çıkacağınızdan; kendinizi sürekli geliştirerek, değişen teknolojiye ayak uydurarak, güler yüzle, özveriyle, disiplinle çalışacağınıza eminim. Meslek hayatınızda hep güler yüzlü olun.

Güler yüz bir sadakadır. Daima iyilik edin. Zamanla her şey geçer. Baki kalan bu kubbede hoş bir sedadır. Hayatta bazı şeyler kaybedildiğinde telafisi zaman içerisinde mümkündür.

Bazı şeyleri kaybettiğinizde telafisi zordur ya da hiçbir zaman mümkün olmaz. Bunların başında da insani, ahlaki ve vicdani değerler gelir. Siz onları asla kaybetmeyiniz. Sağlık ordusuna katılacak siz değerli gençlerimize bundan sonraki hayatlarınızda başarılar ve mutluluklar diliyorum, hepinizi alınlarınızdan öpüyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun? dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Okul Birincisi Mehmet Sefa Karagözoğlu bütün okul öğrencileri adına yaptığı konuşmada ?Başta bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayıp buraya kadar teşrif eden siz kıymetli protokol üyelerimize, okul müdürüme, değerli öğretmenlerime misafirlerimize ve sevgili arkadaşlarıma hoş geldiniz demek istiyorum.

Öncelikle okul birincisi olarak sizlere hitap etmekten büyük bir mutluluk duymaktayım Beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz.

Başlangıçlar güzel, bitişler ise zordur hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatıyoruz, diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Başarı hiçbir zaman tesadüf değildir bunun için hepimiz zaman para ve emek harcarız.

Ben hayatımda her zaman mükemmeli hedefledim ve hayatımdaki çoğu şey mükemmel oldu. Yapabileceğime inandım ve bu gün sizlerin karşısındayım.

İnsan her şeyi çok ciddi olarak arzu etmeye görsün hiçbir şey erişilemeyecek kadar yüksekte değildir. Sağlık meslek lisesi olarak bu okulu okumanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum araştırmak tenkit etmek bilinçli iş yaparak insanlara faydalı olmak, bunun yanı sıra Vatan ve Milletimize bir nebze olsun yararlı olmak benim için gurur verici bir durumdur.

Bizler şanslıyız ki bu okuldan mezun oluyoruz. Teorinin yanında pratiği de eğitim anlayışı olarak belirlemiş olan okulumuzun her geçen gün bize daha iyi bir eğitim sunma çabasının karşılığını bizde meslek hayatımızdaki başarılarımızla vermek istiyoruz bizlerin en iyi şekilde yetişmesinde ve olgunlaşmasında büyük rol oynayan, Atatürk düşünceleri doğrultusunda bizleri yetiştiren siz değerli idarecilerimize ve öğretmenlerimize tüm mezun arkadaşlarım adına teşekkürü bir borç bilirim.

Ayrıca okul yaşamımız boyunca bize her türlü konuda destek olan ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Bugün karşınızda kendi ayakları üstünde dura bilen bireyler olarak bulunuyorsak bunda sizin payınız çok büyük.

Üzerimizdeki emekleriniz için çok teşekkürler. Sözlerimi Kanuni Sultan Süleyman?ın bir değişiyle bitirmek istiyorum; Halk İçinde Muteber Bir Nesne Yok Devlet Gibi, Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi! Tüm arkadaşlarıma ve bizden sonra yerimizi alacak kardeşlerime de bundan sonraki eğitim yaşantılarında başarılar diler, saygılar sunarım? dedi.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler sağlıkçı andını okudular. Okul Birincisi Mehmet Sefa Karagözoğlu mezuniyet kütüğünde adı yazan küçük tabelayı çiviledi.

Okul öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği korosu solo ve koro birbirinden güzel eserler seslendirerek gelen misafirlere keyifli saatler yaşattı.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller takdim edilirken, mezun olan toplam 73 öğrenciye protokol üyelerinin takdimi ile temsili diplomaları verildi.

Mezuniyet pilavının ikram edildiği törende öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlenerek mezuniyetin tadını çıkardılar. Haber: Erdal KESİCİ