Taşğın açıklamasında ?Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında sahip oldukları ilmi ve irfanı,

cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktaran, yarınların tablosuna şekil ve renk veren, Türk milletinin devamlılığında tayin edici etkileri olan öğretmenlerimizin, milletin varlığı açısından taşıdığı önem hiçbir şeyle kıyaslanamaz.

Üzerimizde hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek büyüklükte emekleri bulunan öğretmenlerimizin haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir.

Öğrencilerinin zihniyetini ve kişiliğinin oluşmasını temin eden bu güzide mesleğin mensupları özverili ve gayretli çaba ve çalışmalarına rağmen, son dönemlerde itibarsızlaştırma çabaları millet olarak belirlediğimiz amaçlara gidebilmemizin yolunu, hızını ve kalitesini sekteye uğratmıştır.

Yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, sabrın ve fedakârlığın zirve isimleri saygıdeğer öğretmenlerimizin ?Öğretmenler Günü?nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu günler temenni ediyorum.

Öğretmenlik mesleğini tamamlayarak emeklilik günlerinin içinde bulunan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Özlem Çakıroğlu başta olmak üzere görevleri esnasında hayatlarını deprem felaketinde kaybeden, milletimizin bütünlüğünü, birliğini, milli ve manevi değerlerini yok etmeye yönelik düzenlenen terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize de Cenab-ı Allah?tan rahmet diliyorum. 

Tüm olumsuzluklara rağmen; azmini, heyecanını, çizgisini kaybetmeyen eğitim neferlerinin sayısının artması dileği ile? diye konuştu. Haber: Erdal Kesici