Açıklamada; ?Ulusal siber güvenlik stratejisi ve eylem planının 21 numaralı maddesinde, her yıl üniversiteler arası siber savunma yarışması (Siber Meydan ÜNİ) düzenlenmesi alt eylem maddesi yer almaktadır.

Bu maddeye TÜBİTAK sorumlu kurum, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ise ilgili kurum olarak atanmıştır. Üniversite öğrencilerinin siber güvenlik konularına olan ilgileri ile teknik yeterlilik ve kabiliyetlerinin arttırılması amacıyla düzenlenen bu yarışmaların ilki TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü tarafından 2013 yılında gerçekleştirilmiştir.

Bu yıl içerisinde de iki aşamalı olacak şekilde ?SiberMeydan ÜNİ? yarışması gerçekleştirilecektir.  Yarışmanın "Kendini Savun & Rakibine Saldır" temali finali siber güvenlik eğitim simulasyon ortamında yapılacaktır.

Üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı tüm öğrencilerin katılımına açık olan yarışma için öğrencilerin kendi takımlarını oluşturup başvurabilecekleri son tarih 17 Kasım 2014 olarak belirlenmiştir. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru formu http://www.sibermeydan.org web sayfasında bulunmaktadır.

Yarışma posteri 
http://poster.sibermeydan.org/Poster.pdf adresinden indirilebilir. Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Siber Güvenlik Yarışması - Siber Meydan ÜNİ programı: Ön eleme: (20-21 Kasım 2014) İnternet üzerinden yapılacak bu ilk aşama iki adet alt aşamadan oluşmaktadır.

Takımlardan kendilerine verilen dosyaları analiz etmeleri istenecektir. Analiz edilen dosyalardan elde edilen veriler ileriki aşamalarda kullanılacaktır. Bu aşamada başarılı olamayan takımlar bir sonraki aşamaya geçemeyecektir.

Takımlara verilen sanal makine imajları incelenerek ctf.sibermeydan.org adresinde yayınlanacak sorulara cevap vermeleri beklenecektir. Birinci aşamayı yarışma süresi içerisinde en yüksek puanla tamamlayan ilk 15 takım Yarı finale katılmaya hak kazanacaktır.

Yarı Final: (14 Aralık 2014) Yarışmanın ikinci aşaması. "Bayrağı Yakala" konseptinde ve çevirimdışı olacaktır. Yarışmaya katılan her bir takım kendi erişim hakkına sahip olduğu ağ üzerindeki makinaları keşfederek ve barındırdıkları açıklıklara saldırarak puan alabilecektir.

Yarışma sonunda en yüksek puan alan 10 takım Final aşamasına katılmaya hak kazanacaktır. Final: (15 Aralık 2014) Yarışmanın son aşaması "Kendini Savun, Rakibine Saldır" konseptinde ve çevrimdışı olacaktır. Her takım diğer 9 takımın sistemine saldırı yapabilecek ve bu saldırılar sonucu puan alabilecektir.

Diğer taraftan takımların kendi sistemini koruması gerekecektir. Yarışma başlamadan önce sıkılaştırmalar için 15 dakika süre verilecektir. Takımlar yarışma boyunca sıkılaştırmalarına devam edebilecektir. Üçüncü aşamanın sonunda en yüksek puana sahip olan takım yarışmayı kazanacaktır.

İlk 3`e giren takımlar TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü tarafından ödüllendirilecektir. Yarışmanın ikinci ve üçüncü aşaması toplu olarak yapılacak ve öğrenciler organizasyonun yapılacağı tesiste konaklayacaktır? ifadelerine yer verildi.