Göreve başladıktan çok kısa bir süre içinde Gülşehir’e araç gereç ve yatırım anlamında birçok katkı sağlayan Başkan Çiftçi, Türkiye Belediyeler Birliği’nden talep ettiği İtfaiyenin gelmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da çöp arabası, 400 adet çöp konteyneri ve 500 bin TL üst yapıda kullanılmak üzere kilitli parke taşı için nakit para sözü aldı.

Gülşehir’in sorunlarını bildiklerini ve çözüme kavuşturmak için tüm imkânları kullanıp özlenen Gülşehir’e kavuşmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, kısa sürede birçok konuda önemli yol kat ettiklerini dile getirdi.

Başkan Çiftçi, henüz dört ay gibi kısa bir sürede yaptıkları çalışmaları anlatırken, kum ve çakıl ocağı işletmesinin gelirlerini önemli derecede artırdıklarını, aynı işletmeye bağlı kilitli parke taş ocağı kurarak üst yapıda kullanılacak parkeyi kendilerinin üretip yaklaşık 4 milyon TL gibi bir tasarruf sağlayacaklarını kaydetti.

Belediyeden tek kuruş çıkmadan Karacaşar Mahallesinin 5 km’lik yolunun sıcak asfalt ile kaplanmasında sona yaklaşıldığını ve Tuzköy Mahallesinde de bazı bölgelere asfaltlama yapacaklarını dile getiren başkan Çiftçi, alt yapı ve doğal gaz çalışmaları nedeniyle Gülşehir merkezde de bozuk yolların yapımına Kurban Bayramından sonra başlanacağını söyledi.

TOKİ konutları hakkında da bilgiler veren Başkan Çiftçi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Gülşehir Belediyesi işbirliği ile yapılacak olan konutlara yönelik talep toplama işleminin sona erdiğini, başvuru sürecinde yoğun ilgiye maruz kaldıklarını belirtti. TOKİ konutlarının yapımı ile ilgili süreç devam ederken, gelişmeler hakkında duyurular yapılarak halkın bilgilendirileceği belirtildi.

Kızılırmak kenarında çalışmaların sürdüğü bilgisini veren Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, DSİ ve EPDK yetkilileri ile görüşmelerin devam ettiğini, çevre yolu ile Kızılırmak arasında Millet Bahçesi yapımı ve Sadabad Parkında da ışıklandırma ve şemsiyeli sokak oluşturulması için çalışmaların başlandığını belirtti. 

Tuzköy’de yıllardır çözüm bekleyen içme suyu sorununu yeni içme suyu kaynağı oluşturarak aşıldığı, bağlantıların yapılmasıyla birlikte mahalle halkının gönül rahatlığıyla çeşmelerden su içebileceği bildirildi. Karacaşar’da bulunan değirmenin tüm bölge halkına hitap ettiğini belirten Başkan Çiftçi, değirmende bulunan makinelerin bakım ve onarımını gerçekleştirip, tam kapasiteyle hizmete sunarak hem belediyeye gelir kaynağı oluşturduklarını hem de bölge halkını arayıştan kurtardıklarını söyledi.

Son olarak Gülşehir’de devam eden doğalgaz çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Çiftçi, Fatih Mahallesi ve Oruç Reis Mahallesinde yarım kalan cadde ve sokakları tamamlayarak bu yıl ki çalışmalarını sonlandıracak olan doğalgaz firması ile görüşerek Karavezir Mahallesini projeye eklettiklerini belirtti.