Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce İmam Hatip Okulları arasında geleneksel olarak düzenlenen mesleki yarışmaların ilki olan "Genç Sada Kur'anı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması" İmam Hatip Ortaokulları Nevşehir İl finali Gülşehir İlçesinde yapıldı.

Yarışmaya il genelinden 18 İmam Hatip Ortaokulu katıldı. Yarışma sonucunda Gülşehir 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulundan Ahmet Zalad birinci, Acıgöl Karapınar İmam Hatip Ortaokulundan Abdullah Tıraş İkinci oldu. Acıgöl İmam Hatip Ortaokulundan Yasir Aslan ve Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Ortaokulundan Ahmet Selman Demir' in puanlarının eşit olması nedeniyle çekilen kura sonucunda Acıgöl İmam Hatip Ortaokulundan Yasir Aslan Üçüncü, Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Ortaokulundan Ahmet Selman Demir ise dördüncü oldu.

Yarışmada birinci olan Gülşehir 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmet Zalad Nevşehir’i Hatay ilinde gerçekleştirilecek olan bölge finallerinde temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencilere Gülşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi.