Uzaktan eğitim süreci ile ilgili önemli hususlar şöyle: Tüm dersler canlı ders olarak NUZEM sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Uzaktan eğitimle verilecek olan tüm dersler https://derslik.nevsehir.edu.tr adresi üzerinde oluşturulan Öğretim Yöntemi Sistemi üzerinden takip edilecek. Uzaktan eğitim sisteminin kullanımına ilişkin ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri içeren videolar https://egitimheryerde.nevsehir.edu.tr/tr/öğrenci adresinde yayınlanmakta. Ders kayıtlarının yapılacağı 28.09.2020 - 02.10.2020 tarihleri arasında öğrencilere uzaktan eğitim sistemlerini nasıl kullanacakları hakkında NUZEM tarafından online eğitim verilecek. Bu eğitime katılan öğrencilere Katılım Sertifikası verilecek. Ayrıca derslerin başladığı ilk hafta dersi veren öğretim elemanı tarafından dersin verilme yöntemi hakkında gereken açıklamalar da yapılacak. Ders programları 5 Ekim 2020’den önce Gülşehir Meslek Yüksekokulu web sayfasından ilan edilecek. Birinci sınıf öğrencileri Öğrenci Bilgi Sistemine (UBS) https://ubs.nevsehir.edu.tr/ adresinden giriş yaparak "Öğrenci No Sorgula" sekmesinden öğrenci numaralarını sorgulayabilirler. Kullanıcı adı kısmına öğrenci numarası, şifre bölümüne ise T.C. kimlik numarası yazarak girilen UBS sisteminden ders kayıtlarını gerçekleştirebilirler. Tüm öğrencilerin, uzaktan eğitim sürecinde herhangi bir problem yaşanması halinde iletişim kurulabilmesi için Öğrenci Bilgi Sisteminde ( https://ubs.nevsehir.edu.tr/ ) yer alan iletişim bilgilerini (ailesinin posta adres, ilimizde bulunduğu adres, e posta adresi, cep telefonu numarası vb.) kontrol ederek 2 Ekim 2020 tarihine kadar mutlaka güncellemesi gerekmekte. Dönem içi sınavlar dijital ortamda gerçekleştirilecek. Sınavların gerçekleştirilmesi yöntemi akademik birimlerce belirlenecek, dönem sonu sınavlarının yöntemi ise pandemi süreciyle ilgili gelişmeler göz önünde bulundurularak ders bazında 12 Kasım 2020 tarihine kadar belirlenip öğrencilere duyurulacak.

İsteyen öğrenciler aldıkları dersleri 25 Aralık 2020 tarihine kadar öğrencisi oldukları akademik birime başvurarak bırakabileceklerdir. Ayrıca 2020-2021 Güz döneminde izinli sayılmak isteyen öğrenciler de bu tarihe kadar başvurabilecekler. Öğrenciler uzaktan eğitim konusunda “Destek Hattı”nı (0 850 241 87 01) arayarak sorunlarını iletebilir. Ayrıca https://egitimheryerde.nevsehir.edu.tr/sss adresindeki “Sıkça Sorulan Sorular Sayfası”ndan tüm sorularına cevap bulabilirler.

Acıgöl'de yeni eğitim dönemine hazırlıklar sürüyor 

Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Çatkılı başkanlığında İlçedeki İlkokullar ve Anaokulu müdürleri ile online toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda ilkokul ve ana sınıflarının 21 Eylülde eğitime başlayacağı, okulların genel manada hazır olması gerektiği, okulların özellikle Okulum temiz belgesi için çalışmalarını yapmasının önemi, EBA destek noktalarının kullanımı noktasında gerekli tedbirlerin alınması konuşuldu.