?30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi, yakın dostlarım, çevrem, akraba ve siyaseten yol arkadaşım olan bir takım çevreler tarafından önümüzdeki dönemde, Belediye Meclis Üyeliği için yeniden görev alıp, almayacağım konusunda çeşitli sorular ve baskılar gelmiştir.

Bu hususta bugüne kadar herhangi bir yorumda bulunmamıştım. Önümüzdeki süreç içerisinde bazı dedikodular ve senaryoların önüne geçmek bakımından basının huzurunda bu açıklamayı yapmak elzem olmuştur.

Ben Ak Partinin kuruluşundan beri camianın içerisinde olarak sayın Başkanımızın açmış olduğu bu ışıklı yoldan partinin verdiği her türlü görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. Siyasetin teşkilatların ilgili bölümünde görev yapmakla beraber, son iki dönemde Allah?a şükürler olsun Belediyemiz Meclisinde Meclis üyesi olarak görev yaptım.

İlk dönemde Meclisin muhalefet üyesi olarak bulundum. Belediye Meclisinde her zaman yapıcı, uzlaşıcı ve ilçemiz çıkarlarını koruyan, kollayan alınan bütün kararlarında olumlu katkılar sağladım. İkinci dönemde yani 2009 yılı yerel seçimlerinde teşkilatımızla yapılan istişareler sonucu kontenjan Meclis üyesi olarak seçildim.

Bilindiği gibi yerel seçimler İlçemizde eşin, dostun, akrabanın bile düşmanca hasmane tavırları ile çok acımasız kin, nefret, garez hatta iftira üzerine kurulu olarak, komşunun komşuya, esnafın esnafa, dostların bile birbirlerine hasım olduğu bir ortamda geçen zaman içerisinde küskünlükler, kırgınlıklar olurdu.

Böyle atmosferler de geçen seçimlerde seçilen kişiler işi gücü bırakıp, çoğu zaman karşı taraf diye tabir edilen kişi ya da gruplarla uğraşır, 5 yıllık bir süreç birbirimizle uğraşmakla geçer, bir arpa boyu bile yol alınmazdı. Bende bu yaşıma kadar birçok seçim geçirdim. Birbirimizle didişmek yerine önce İlçemiz felsefesini bir türlü hayata geçiremedik.

2009 Yerel seçimlerinde yeni seçilen Meclis üyelerimiz arasında Belediye Başkan Yardımcılığı tarafıma tevdi edildi. İlçemizde daha önce uygulaması yapılmayan bir oluşumda bu, Başkanlık Makamının hem yönetici hem de temsil görevinin yanında sırtındaki yükün bir kısmını almak adına, gelişmiş ve gelişmekte olan birçok İlçe de bu görevi yükledikten sonra bu görevin yani yerel yönetimlerde idareci olmanın ne kadar meşakkatli, zor ve yıpratıcı olduğunu gördüm.

Zaman zaman bunaldığım, üzüldüğüm anlar oldu, hak etmediğimiz tepki ve tavırlarla karşılaştım. Bu tepki ve tavırlara karşı benimde tepki ve tavır göstermeye çalıştığım oldu ama her defasında Başkan beyin engin feraseti, sağduyusu, gönül genişliği sayesinde kendimi frenledim. Aldığım maaş, taktığım kravat, bindiğim araç yolda yürüyüşüm bile dedikoduya sebep oldu.

Gülşehir?in geleneksel siyasi anlayışının içerisinde bir birey olarak bazen yanlış yargı ve kararlar içerisine girdiğim anlar oldu ve her defasında Başkanımızın tavsiye ve temennileri ile kırgınlığa ve küskünlüğe yol açabilecek oluşumlardan uzak durmaya çalıştım.

Açıkçası görev aldığım günden bugüne kadar içerisinde bulunmaktan gurur duyduğum Belediyemizin çaycısından memuruna, işçisinden temizlik görevlisine, idari ve teknik personelden Meclis Üyesine kadar her görev ve kademelerdeki arkadaşlarımızla ve tabi ki Başkanımızla beraber dolu dolu bir dönem geçirdik. Müspet anlamda alınan kararlar, yapılan işlerde küçük bir katkımda olduysa bundan gurur duyuyorum.
 
2009 Yerel seçimlerinden sonra yaptığımız ilk toplantıda Başkanımızın söylediği şu sözler halen aklımdadır. ?Arkadaşlar bu bir hizmet yarışıdır. Ak Partinin iktidarında Ak Partili bir Belediyede görev aldık. İlçemizin bu makus talihini değiştirmek zorundayız. Bakın, bölgemizdeki diğer ilçeler atılımlar yaparak hızlı adımlarla yol almakta, bizler birbirimizle didişmek yerine çok çalışmalıyız.

Artık husumeti bırakıp, şu partili, bu partili demeden makamımızı ve yüreğimizi herkese açmalıyız. Bizim kavgayla geçirecek zamanımız yok, ne kişilerle, ne personelle nede siyasetle uğraşma zamanı değildir. Her kademedeki arkadaşın temsil ettiği bu kutsal görevi layıkıyla yapmalıdır.? demişti. İlçemin hayali olan bir çok husus kısa zamanda hayata geçirildi.

Üniversite, TOKİ, Arsenik Arıtma Tesisi, İlçe girişleri, refujlar, cips fabrikası, halihazır plan, Atık su arıtma tesisi, taziye evi ve Şehitlik Parkı, bir çok park bahçe, yeni alınan iş makineleri, otobüsler, cenaze aracı, zabıta aracı, yol düzenlemeleri daha yüzlerce hizmet bir dönem içerisine sığdırıldı. Başkanımızın bürokratik girişimleri, siyasilerle olan yakınlığı, Bakanlıklardaki temasları, ikili ilişkileri ve birçok projenin hibe yöntemi ile parasının temin edilmesi açıkçası bizleri de şaşırttı.

İlçemiz geliri çok olan bir ilçe olmamakla beraber bugüne kadar şükürler olsun bunaldığımız bir an bile olmadı. Planlanan projelerimizin de önümüzdeki süreç içerisinde tamamlanacağını çok iyi biliyorum. Bu yapılan işlerin arasında Belediyeye gelip iş arayan, aş arayan yüzlerce insana yardım edildiğini, ellerinden tutulduğunu da çok iyi biliyorum.

Ancak; bu tempo açıkçası beni çok yordu. Gerekli gereksiz birçok dedikodu ve söylentiler beni bunalttı. Zaman zaman sağılığım bozuldu. Fakat çoğu kez bu hengamenin içerisinde yutkunduğum, içime attığım şeyler oldu. Genel Başkanımız ve Başbakanımızın ?Halka Hizmet Hakka Hizmettir? düsturu doğrultusunda, yol arkadaşlarımı mahcup etmemek adına hizmete devam ederek, Sayın Başkanımın destekleriyle ayakta kalmaya çalıştım. Bazen bu olumsuzluklar evime, aileme yansıdı.

Seçimlere az bir süre kaldı. Bir takım sorulara, kaygılara cevap vermek adına ve kamuoyunun da bilgilenmesi doğrultusunda Sayın Başkanımızdan izin isteyerek, bir karar aldım. Yeni dönemde hiçbir göreve Belediye Meclis Üyeliği siyaseten talip olmayacağım. Bu karar tamamen kendi irademle almış olduğum bir karardır. Ancak; Ak Partinin bir üyesi ve neferi olarak, adayımızın ve teşkilatımızın seçim öncesi ve sonrası her türlü yardım, destek ve görevi Gülşehir?imizin adına gözümü kırpmadan yerine getireceğimin de bilinmesini isterim.

Görev yaptığım süre içerisinde Belediye çalışma arkadaşlarım, esnaf ve vatandaşlarımız ile değerli Gülşehir halkından bilerek ya da bilmeyerek kalplerini kırdıklarım var ise hepsinden özür dilerim. Ben haklarımı helal ediyorum, lütfederlerse onlarında haklarını helal etmelerini talep ediyorum.

Bu vesile ile 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin İlçemize Bölgemize ve Ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak?tan temenni eder, küçük büyük herkese saygı ve muhabbetlerimi sunarım. Başbakanımızın söylediği istikamette, Allah yar ve yardımcımız olsun.?

Kaynak:gülsehirmedya.com