Çalışmalar kapsamında geçici hayvan barınağına getirilen hayvanların 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde tedavileri, kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri tamamlandıktan sonra geçici olarak konulacakları kafeslerin olacağı alanda başlatılan çalışmaları yerinde gören Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftci, Kum ocağı yakınlarındaki parselde yer alan geçici hayvan barınağı inşaatının hızla devam ettiğini kaydetti.

Yapımına devam edilen hayvan barınağı yeri yaklaşık 2 bin m² alana sahip olduğunu dile getiren Başkan Çiftci, geçici hayvan barınağına gelen hasta hayvanların tedavileri yapıldıktan sonra, sağlıklı olan hayvanların kısırlaştırma ameliyatı ve bakımı yapılacağını belirtti.

Hayvanların kuduz aşıları yapılıp rehabilitasyon işlemi bittikten sonra geçici olarak kalacakları kafeslerin olacağını dile getiren Çiftci, "Hayvan barınağımızda tedavileri, kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri tamamlanan hayvanlar geçici olarak kafeslerde kalıp 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği tekrardan küpelendikten sonra alındıkları yere bırakılacak. Şu an kafeslerin konulacağı bölümün etrafında çalışmalarımız yapılıyor. Geçici hayvan barınağı inşaatını en yakın zamanda bitirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz” dedi.