Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci, sosyal medya hesabı ve belediye hoparlörü ile ilçede yaşayan vatandaşlara depremzedelere yönelik yardım çağrısında bulundu.

Kısa sürede harekete geçen Gülşehirli vatandaşlar hazırladıkları gıda ve ihtiyaç malzemelerini belediye ekiplerine teslim etti.

Bazı vatandaşların yardım malzemelerini sırtında, omuzlarında zorlanarak taşıdığı, bazılarının ise özel araçları ile getirdiği yardım malzemeleri elbirliğinde belediyeye ait araçlarla yüklenerek Nevşehir toplama merkezine götürüldü.

Nevşehir Belediyesi koordinesinde Gülşehir dahil il genelinde gelen malzemelerin yüklendiği tırlar, daha sonra depremzedelere ulaştırılmak üzere Malatya ve Elazığ'a gönderildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Fatih Çiftci, kısa sürede Gülşehir'de çok sayıda depremzedeye yetecek kadar giyim, battaniye ve gıda yardımı topladıklarını ifade ederek, "Bugün yüreklerimiz burkuldu. Gülşehir halkı olarak belediye öncülüğünde depremzedelere ulaştırılmak üzere topladığımız malzemeleri Malatya ve Elazığ'a gönderdik. ilçe halkı her konuda olduğu gibi bugün de hassasiyetini gösterdi. Duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür ediyorum." dedi.