Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Telli Korkmaz ve Gülşehir Sosyal Bilimler Yüksekokulu Öğr. Gör. Ahmet Korkmaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Gülşehir Kaymakamı Şeyma Polat, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz İpek, İlçe Jandarma Komutanı Kürşat Tıraş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatma Yıldız Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Çevik, Gülşehir İlçe Müftüsü Talat İlbahar, Kapadokya Havalimanı Müdürü Serdar Yılmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Azerbaycan Milli Marşı ile başlayan konferansın açış konuşmasını yapan Develi, “Bu yıl 1992 yılında tarihe kapkara bir leke olarak sürülen Hocalı Soykırımı’nın 30. yıl dönümü. Ama acısı ilk günkü gibi derin ve taze.” dedi.

Korkmaz da topraklarımızın kolay kazanılmadığından bahsederek, “Tarihi Süreç İçerisinde Ermeni Meselesi” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Azerbaycanlı konuşmacı Telli Korkmaz ise Hocalı’dan Türkiye’ye geliş sürecinde yaşadıklarını anlatarak tüm salonu duygulandırdı. Yaşadıklarının kolay olmadığı dile getiren, Korkmaz,  Hocalı şehrinin yaşadığı acı geçmişinden dolayı Azerbaycan’ın en önemli şehirlerinden biri olduğunun altını çizdi.