İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarım Kırsa Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü işbirliği ile Gülşehir´de Gülşehir Kaymakamlığı Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Gülşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Karagöz, Nevşehir genelinde TKDK kanalıyla en çok proje yapan ilçe olduklarını belirterek, başvuru kabulüne ilişkin çağrının 2014-2020 dönemi kapsadığını kaydetti.

TKDK koordinatörleri katılımcılara IPARD ve yapılabilinecek projeler ve verilen hibeler hakkında bilgi aktardı. Toplantıda, süt, kırmızı et ve beyaz et üretimi ile yumurtacılığa yönelik başvuru çağrısı kapsamında tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar hakkında bilgi verildi.

Süt ve et işletmeciliği, meyve-sebze için soğuk hava deposu, su ürünlerinin işlenmesi tarım ve balıkçılık ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar konusunda destekler anlatıldı.

Bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkârlık ve yerel ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji gibi çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirmeye yönelik uygulanabilir projelere verilen desteklerin de değerlendirildiği toplantıya, TKDK Nevşehir uzman koordinatörleri, ilçeye bağlı mahalle ve köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

 

/images/haberler/resimler/2016-2/5/1215029829598.jpg

 

 

/images/haberler/resimler/2016-2/5/1215313423855.jpg