İlçe Kaymakam Vekili Hasan Kayhan, 24.04.1964 tarihinde Kayseri´de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri´de yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.  

İçişleri Bakanlığındaki görevine 74. Dönem Niğde Kaymakamı Adayı olarak başladı. Daha sonra sırasıyla Bartın-Kurucaşile ve Erzurum-Pazaryolu Kaymakamlığı, Van, Kilis, Ordu, Yozgat, Denizli,  Rize ve Bilecik Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 

Bu görevleri sırasında; İngiltere, Fransa, Almanya, Lüksemburg, Rusya, Romanya, Hollanda, Belçika, İspanya, Fas, İtalya, İsviçre, İsveç, Sri Lanka, İran, Suriye, Yunanistan ve Bulgaristan´a çalışma ziyaretleri yaptı. 

Görevi süresince çeşitli takdir ve teşekkür belgeleriyle ödüllendirildi. 2006 yılında 1. sınıf mülki idare amirliğine ayrıldı. 

İnsan Hakları, Kriz Yönetimi, Topyekûn Savunma ve Seferberlik, Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma, Akreditasyon, İletişim, Tarım Uygulamaları, Proje Hazırlanması ve Yönetimi, Memurlar ve Kamu Görevlilerinin Soruşturulmaları, Kolluk Hizmetlerinde Sivil Otoritenin Etkinliğinin Artırılması ve Kümelenme gibi konularda çeşitli seminerlere katıldı. 

19/07/2013 tarih ve 2013/462 sayılı Kararname ile Nevşehir Vali Yardımcılığına atanan Kayhan, Gülşehir Kaymakam Vekilliği görevini de yürütmekte olup, evli ve İngilizce bilmekte.