Başkan Sönmez mesajında şunları kaydetti;

“Çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla yerleşmesi, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Medyanın sağlıklı çalışması gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önem taşımaktadır. Bundan dolayı gazetecilik, içinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli mesleklerinden biridir.

Şüphesiz ki başta demokrasi olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının işlerlik kazanması ve gelişmesi, kamuoyuyla devlet arasındaki bağı kuran gazetecilerimiz sayesinde olacaktır. Basınımız; bu bağı güçlendirmek için evrensel meslek ilkelerine uygun, kamu yararını, özel hayata saygıyı ve hukukun temel ilkelerini üstün tutmada büyük bir hassasiyet göstermelidir. Bu yaklaşım halkımızın basına güvenini sürekli kılacaktır.

Kar, kış demeden büyük bir fedakârlıkla haber peşinde koşan, şehrimizin nabzını tutan değerli basın mensuplarımızın varlığı, şehrimizin tanıtılmasında ve sorunların çözümünde büyük bir rol oynamaktadır. Halkımızın taleplerini, ihtiyaçlarını bize aktarma noktasında aracı olan basın mensuplarımız, aynı zamanda kamu hizmetlerinin halka yansıtılmasında da bize yardımcı olmaktadır. Medya, idareyle halk arasında köprü vazifesi kurmaktadır. Bu nedenle basın mensuplarımız kutsal bir görev üstlenmişlerdir. Şehrimizde basın mensuplarının başarıyla yerine getirdikleri bu kutsal görevi, bundan sonra da aynı duyarlılık ve kararlılıkla sürdüreceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen her koşulda kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”