Kaymakam Tabur yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz, Türk Milleti'nin özgürlük ve vatan uğruna neleri feda edebileceği bir kez daha ortaya koyduğu, onurlu ve kararlı duruşunun sembolü, vatan ve millet sevgisinin kanıtıdır. Milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan alçakça kalkışmaya karşı canı pahasına mücadele eden ve demokrasi şehitleri olarak Miletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Bu arada Gülşehir ilçesinde de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

14 Temmuz Pazar günü Tüm Kamu Kurumları Türk Bayrağı ile donatılacak.

15 Temmuz Pazartesi günü Şehitlerimizin Kabirleri ziyaret edilecek.

Gülpınar ve Merkez İlçe Şehit Kabristan ziyaretleri yapılacak.

Gülşehir Kaymakamı, Gülşehir Belediye Başkanı, İlçe Jandarma Komutanı, Gülşehir Sivil Toplum Kuruluşları, Şehit Yakını ve Gaziler, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapmak ve dualar okunması için İlçe Müftüsü ve diğer görevliler ile Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin katılımı ile  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı yapılacak.

İlçe merkezindeki Kurşunlu Camiinde Mevlidi şerifler okunacak. Okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapılacak ve yemek ikramında bulunulacak.

Cami bahçesinde fotoğraf sergisi açılacak. Halkın duygu ve düşüncelerini paylaşabilmeleri için Gülşehir Kurşunlu Cami bahçesine 15 Temmuz anı defteri konulacak.

Gülşehir Hükümet Konağı önünden, Kızılırmak Caddesi boyunca Gülşehir Kurşunlu Cami önü ve Nevşehir Caddesi üzerindeki köprüye kadar milli birlik yürüyüşü gerçekleştirilecek.