Konya, Karaman, Aksaray ve Nevşehir`de, ağır kış koşulları nedeniyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yaban hayvanları için yıl boyunca doğaya 95 ton yiyecek bırakılacağı bildirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kış aylarının daha soğuk ve karlı geçmesi nedeniyle aralık ayından itibaren doğal hayattaki hayvanlar için yemleme çalışması yürüttüklerini söyledi.

Yemleme miktarında bu yıl artışa gittiklerini ifade eden Kocaman, "Geçen kış 63 ton yemleme programı yaptık ancak havaların nispeten iyi gitmesi nedeniyle bunun 5,5 tonu doğaya bırakıldı. Bu kış mevsiminde aralık ayından itibaren Konya, Karaman, Aksaray ve Nevşehir için 95 ton yem, sakatat ve pazar atığı bırakmayı planladık.

Son kar yağışıyla çalışmalarımızı hızlandırdık" dedi. Kocaman, planlanan miktarın 47 tonunun Konya`da doğaya bırakılmaya başlandığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Doğaya bırakacağımız yem, buğday, yoncayı kış başlamadan alarak dağlarda depoluyoruz.

Pazar atıklarını da hal müdürlükleri ve belediyelerle işbirliği halinde alıyoruz. Havaların soğuması ve kar yağışının başlaması ile yemleme çalışmalarına başlıyoruz. Karaman Karacadağ`daki atlar için yonca; tavşan ve yaban koyunları için yem, yonca bırakıyoruz. Tilki, çakal, kurt gibi yaban hayvanları ile yırtıcı kuşlar için de sakatat veriyoruz. Ekiplerin araçlarla ulaşamadığı dağlara Ankara`dan istediğimiz helikopterlerle yem, atık ve sakatat atılıyor." Kocaman, çalışmaların Bölge Müdürlüğüne bağlı illerdeki şube müdürlükleri ekipleri tarafından gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA