Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti (KGC), kurulduğu günden itibaren yaptığı çalışmalarla farkını ortaya koymaya devam ediyor. Basın mensuplarının önemli sorunlarından olan park yeri ve halk otobüslerinden ücretsiz yararlanma noktasında yaptığı çalışmayla çözüm sunan KGC, üyelerinin diğer sorun, sıkıntı ve istekleri doğrultusunda da çalışmalarına devam ediyor.

KGC, özel günleri de özel etkinliklerle kutluyor. 2015 yılında önemli adımlar atmaya hazırlanan cemiyet, bunu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla toplandığı beş yıldızlı Kozaklı Kattre Termal Otelinde üyeleri ile istişare etme fırsatı da buldu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama etkinliği kapsamında Türkiye?nin termal merkezlerinden olan Kozaklı?nın en güzel termal oteline gelen Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, eşleri ve çocukları ile birlikte düzenlenen etkinlikten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Basın mensupları ve eşleri, Otelin termal havuzuna girerek hem eğlendi hem de şifa buldu. 2 gün boyunca otelde kalan gazeteciler, ilk gün geceyi geçirdikleri oteldeki masaj salonları, kür merkezi, Türk hamamı, özel aile banyoları, çamur banyosu ve şifalı sulara hayran kaldı. Çiğ köfte ziyafeti de keyifli bir sohbet ortamında gerçekleştirildi. Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca 2 günlük gezi için basın mensuplarını otelinde ağırlayan Kozaklı Katre otelin sahibi ve yöneticilerine teşekkür etti.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm basın çalışanlarının daha rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda çalışmalarına olanak sağlamak için dün olduğu gibi yarın da çalışmalarının olacağını kaydeden Koca ? dernek olarak yaklaşık beş yıldır faaliyetteyiz. Bu zaman zarfında basın organlarının gelişmesi ve sorunlarının çözümü yanında çalışanlarının da her türlü dert, sıkıntı, sevinç ve üzüntülerinde yanlarında bulunduk.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü fırsat bilerek zor şartlar altında kamu görevi olan halkın tarafsız ve objektif bilgilendirilmesi görevini yerine getiren arkadaşlarımıza birkaç gün bile olsa eşleri ve çocukları ile birlikte stres atma, kaynaşmalarını sağlamak üzere etkinlik düzenledik. Düzenlediğimiz etkinlikten bütün katılanların mutlu olduklarını ifade etmelerine de çok sevindim. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek? dedi.

Kozaklı?da bulunan termal suların, hem debi ve sıcaklıkları hem de çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleri ile dünyadaki termal sulardan daha üstün niteliklere sahip bulunduğunu belirten Kozaklı Kattre Otel İşletmecisi Ahmet Babuz ise, sahip oldukları bu değeri yeterince tanıtamadıkları için termal ve sağlık turizminde hak ettikleri yere gelemediklerini  ifade etti. Babuz, tanıtım noktasında basın mensuplarının yaptıkları çabaları takdirle karşıladıklarını, bu sorunu birlikte yapacakları çalışmayla aşacaklarını ifade etti. Haber: Erdal Kesici