Ünlübay açıklamasında ?1968 yılında başlayan eczacılık öğretiminin yıldönümü olan 14 Mayıs, her yıl olduğu gibi bu yıl da ``Eczacılık Günü`` olarak kutlanmaktadır.

Türk sağlık sisteminin en önemli halkalarından biri olan eczacılarımız,
yaşadıkları tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen ülkemizin her köşesinde, gece gündüz demeden insanımızın sağlığı için verdikleri hizmet ile her türlü övgüyü hak etmektedir.

Son yıllarda  hızla yenilenen ve ilerleyen sağlık sektörünün temel taşlarından olan eczacılarımızın; etkin rolü, vazgeçilmezliği ve toplumumuzun içindeki yeri giderek güçlenmektedir.

Çağdaş yaşamın sonucu olan Hasta Güvenliğinin, daha çok önem ve dikkat gerektirdiği günümüz koşullarında, ilaç konusunda gece gündüz ayırt etmeden ülkemiz insanlarına hizmet veren, bilgilendiren, yönlendiren ve farkındalık oluşturan, hastalara ve yakınlarına danışmanlık yapan eczacılarımızın, bu sorumluluğun bilinciyle mesleklerini icra etmektedirler.

Bu düşüncelerle, Kamuda veya serbest olarak çalışan,
sağlıkta çare ve umut olan tüm eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılık Gününü kutlar, sevgi ve saygılar sunarım? dedi. Haber: Erdal KESİCİ