15 Temmuz   Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin akşam bölümü, Borsa Kavşağı’ndan başlayan ve Diriliş Meydanında tamamlanan Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı  Atilla Seçen, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ  Kürşat Şahin, , İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, daire müdürleri, sivil toplum teşkilatlarının yöneticileri ile binlerce vatandaş Türk Bayrakları ile yürüyüşe katıldı.

Diriliş Meydanı’nda sona eren Milli Birlik Yürüyüşünün ardından protokol mensuplarının alanda yerini almasının ardından Nevşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü kahramanlık marşları seslendirdiler.

İstiklal Marşı’nın  Diriliş Meydanını dolduran binlerce vatandaş tarafından okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı.

15 Temmuz   Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen törenin açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, iki yıl önce Türkiye’nin dünyada emsaline az rastlanır bir şekilde ortaya konan her şeyden önce vatanımızın bölünüp parçalanması ve işgalini de amaçlayan darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, hain FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen bu girişimin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, Türk Milleti’nin dirayeti ve Allah’ın yardımıyla oldukça kısa bir sürede bertaraf edildiğini belirtti.

“Kimse bu milleti dize getiremeyecek”

Türk milletini dize getirip, çirkin emellerinin gerçekleşmesini arzu eden hainlerin Türk Milleti’nin vakur duruşu ile hüsrana uğradığını kaydeden Seçen “ Allah’ın izni ile bu aziz Türk Milletini kimse dize getiremeyecek.  Ezanlarımız semalarda dinmeyecek, şanlı bayrağımız indirilemeyecektir. Cenab-ı Allah aziz Milletimizin birliğini, dirliğini ve kardeşliğini daim eylesin.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili   Yücel Menekşe’ de 15 Temmuz’da demokrasiye ve milli iradenin bağrına hançer saplamak istendiğini belirtti.

“Türk milleti, oynanan oyunlara asla izin vermeyecek”

Ülkemiz üzerine oynanan bu oyunu milletimizin asla unutmayacağını belirterek şöyle konuştu “ Ülkemiz üzerine kirli emellerini 15 Temmuz’da sahnelemeye çalışanlara Türk Milleti yeni kahramanlık destanları yazarak karşı koymayı başardı.  Geçmişte de buna benzer oyunlar oynandı, ancak hiç biri tutmadı. Şimdi de ekonomi üzerinden bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı itibarsızlaştırma adına kirli oyunlar peşindeler, ancak yine başaramayacaklar, bu millete diz çöktüremeyecekler. Bizler bir ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece ülkemiz üzerinde kirli hesaplar yapanlar hüsrana uğramayı sürdüreceklerdir. Bu millet bu oyunlara asla izin vermeyecektir. “ dedi.

“Hainlere hadlerini bildirdiniz”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ de 15 Temmuz gecesi, yüreğinde taşıdığı vatan sevgisi ve Cumhurbaşkanının Meydanlara çıkın çağrısına uyan Türk Milletinin ,hainlere hadlerini bildirdiklerini söyledi. Açıkgöz konuşmasına daha sonra şöyle devam etti: “ Darbe girişiminin olduğu süreçte  siz değerli kardeşlerim Cumhurbaşkanının çağrısı ile meydanları doldurarak bir büyük kahramanlığa imza attınız. Hainlere hadlerini bildirdiniz. Ezan susmasın, bayrağımız inmesin düşüncesi ile hareket eden kardeşlerimi  tekrar tebrik ediyorum. 15 Temmuz şehitlerimiz ve diğer tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ,gazi kardeşlerimize de acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum. “diye konuştu.

“15 Temmuz unutulmayacak unutturulmayacak”

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ’da , 15 Temmuz’un asla unutulmayacağını ve unutturulmayacağını söyledi. Hain darbe girişimi sırasında tüm Nevşehirlilerin el ele gönül birliği içerisinde meydanları doldurarak, vatan savunması konusunda üzerlerine düşeni yerine getirme kararlılığı ile hareket ettiklerini kaydeden Aktaş “ FETÖ hainlerinin darbe girişimi asla unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Hainlerin açtıkları ateş sonrasında şehadete yürüyen kardeşlerimizi de asla unutmayacağız. Allah’dan  şehitlerimize rahmet diliyorum.15 Temmuz’da gazi olan kardeşlerimiz de asla unutulmayacak. Sizlerdeki vatan sevgisi ve birlik inancı olduğu sürece ezanımızda dinmeyecek, şanlı bayrağımız da yere inmeyecektir. ”dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz nedeniyle yaptığı konuşmasının platformdaki ekrandan canlı olarak yayınlanmasının ardından Nevşehirli sanatçı Kürşat, hayranları ile buluştu.  

Nevşehirli hayranları ile bir araya gelmenin sevincini yaşadığını belirten sanatçı Kürşat, birbirinden güzel eserlerini başarı ile seslendirdi.

Konserin ardından Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK  Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ve  Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, sanatçı Kürşat’ı tebrik ettiler ve sanatçıya çiçek ve hediye takdiminde bulundular.

15 Temmuz   Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü etkinliğinde daha sonra  Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk  dua yaptı.

Vatandaşlar demokrasi nöbetinde

Diriliş Meydanında etkinliğe katılan vatandaşlar daha sonra Demokrasi Nöbetine başladı. Demokrasi nöbeti sabahın erken saatlerine kadar devam edecek.

Tüm camilerde sala verildi

Hain darbe girişiminin 2. Yılı nedeniyle il genelindeki tüm camilerden sala verildi.