Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi?nde bulunan serginin açılışına Vali Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) Başkanı Sami Türkay, bazı kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Serginin açılışında konuşan TFSF Başkanı Sami Türkay, yarışmanın uluslar arası düzeyde yapıldığını belirterek, yabancı fotoğrafçıların da eserlerini görme şansı yakaladıklarını söyledi. Türkay, yarışmanın 5. Yılını doldurması nedeniyle Belediye Başkanı Ünver?e federasyonlarının logosunu temsil eden yıldız figürü hediye etti.

Başkan Ünver de, fotoğrafların bazen bir ansiklopediden daha fazla şeyi anlattığını ifade ederek, yarışmaya katılımın fazla olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uluslar arası düzeyde çok ciddi fotoğraf sanatçılarının yarışmaya katıldığını söyleyen Ünver, kendisinin de fotoğraf merakı olduğunu ve 2 milyona yakın fotoğraf arşivi olduğunu söyledi.

Vali Ceylan ise, etkinliğe çok değerli fotoğraf sanatçılarının katılmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Ceylan, 5.  Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının özverili şekilde sürmesi bizleri sevindiriyor.

Bölgemiz fotoğraf sanatçıları için çok değerli bir bölge. Her yıl gerçekten büyük bir özveri ve ciddiyetle bu güzel etkinliği ve bölgenin tanıtımına her yıl ayrı bir katkı sağlayan bu güzel çalışmayı aynı iradeyle sürdürmelerini temenni ediyorum dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı Vali Ceylan, Başkan Ünver, TFSF Başkanı Türkay tarafından yapıldı. Katılımcılar daha sonra sergilenen eserleri inceledi. HABER: Alpaslan Körükcü