Volkan Reçber, İstanbul doğumlu, aslen Sivas Zaralı’dır.

İstanbul Adliyesi önünde yaşanan silahlı çatışmanın ardından adını duyuran Volkan Reçber, son dönemin en çok merak edilen isimlerinden biri olmayı başarmıştır. Volkan Reçber, İstanbul ilçelerinin tamamında yürüttüğü faaliyetleri ile tanınmaya başlamıştır. Özellikle, eski DHKP – C militanı ‘’Arap Emrah’’ olarak tanınan çete lideri ile girdiği çatışmalarla kamuoyunun gündemine oturmuştur.

volkan-recber

Reçber’in hapishane hayatıyla tanışması küçük yaşlarda başlıyor. Küçük yaşlardan itibaren haksızlığa ve adaletsizliğe boyun eğmeyen Volkan Reçber, hâkim karşısına ilk defa 2000 yılında 14 yaşındayken cinayet ve yaralama suçundan dolayı çıkıyor. Bu dönemden itibaren sık sık mahkeme ve hapishane duvarlarını eskitiyor.

Çevresinde, ‘’mazlum insanları ezenlere karşı asla affı olmayan kişi’’ olarak bilinmekte ve kendisinin bu kadar suça karışmış biri olmasına rağmen insanlar tarafından neden sevildiği merak edilmekte. Tarihler 2001 yılını gösterdiğinde, bu defa 15 yaşında 3 kişiyi silahla vurmaktan tutuklanıyor. 2002 yılında yine silahla adam vurmaktan tekrar tutuklanıyor. Etrafındaki insanların bu kişi hakkında söyledikleri kendisinin mafya değil, gariban insanlara yardım eden ve bir çok ihtiyaç sahiplerine yardımcı olan bir kişi olarak bilinmekte. Geçtiğimiz günlerde son olarak kanser hastalığına yakalanan bir gencin tedavisini üsteleniyor. Rençber’in Hayat felsefesi ‘’Acımasız insanlara acıma!’’ diye biliniyor.

Mahkemelerden korkmayan, yıldırılamayan Reçber’in adı 14 - 19 yaşları arasında yüzlerce cinayete ve yaralamaya karışıyor. Kimisinde adam vurmaktan kimisinde de vur emri vermekten hâkim karşısına çıkıyor. Aldığı cezalar ise nedense umursamıyor.

19 yaşına geldiğinde Eyüp Belediye Başkanı’na ateş etmek, Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Müdürü’nü vurdurmak gibi onlarca yaralama ve silahlı suç örgütü liderliğinden tutuklanıyor. 10 yıl tutuklu kalan Reçber’in bu süre içerisinde gerek cezaevlerinde gerekse sokaklarda ismi ve yaptıkları kulaktan kulağa yayılıyor, kendisine sempati duyulmaya sebep oluyor. Cezaevlerinde ve sokaklarda ezilen onlarca insana babalık yapan Reçber’in namı da günden güne artıyor. ‘’Mazlumların babası, kötülerin belası’’ olarak konuşulmaya başlıyor.

Film gibi bir hayat hikayesine sahip olan ve tutuklu kaldığı 10 yılda 16 defa farklı cezaevlerine sürgün olan Volkan Reçber, cezaevinde 3 defa isyan başlatıyor. cinsel suçlardan yatan birçok sapığı cezalandıran Reçber 10 yıl daha cezasına ekleniyor. Tutukluluğu boyunca uyuşturucu çeteleri ve sapıklar ile mücadele edildiği biliniyor ( Kamuoyunda Ümraniye sapığı olarak bilinen sapığı yaralıyor, öldürmek üzereyken gardiyanlar tarafından kurtarılıyor ). Girdiği cezaevinlerinde adını hızlı duyuran bu kişi. Herkes tarafından neden sevgi ve saygı duyulduğu merak edilen konulardandır. Volkan Reçber, çevresinde uyuşturucuya karşı girdiği birçok olayda ceza almasına rağmen gülümseyen biri olarak biliniyor. Kendisine defalarca pusu kuruan kişiler tarafından da Volkan Reçber, tüm pusulardan çıkıyor; fakat hasımları ve sözde haberciler yıllardır Reçber’i insanlarımıza farklı şekilde tanıtmaya çalıştığı söylenmekte.

Tahliye olduktan kısa süre sonra Çağlayan Adliyesinde bir mahkeme çıkışı hasımlarını vurdurmaktan aranıyor. Tüm ülkenin bu eylemi konuştuğu bu sürede 20 farklı ülkeye farklı kimlik ve pasaportlarla giriş çıkış yapıyor, gittiği her ülkede saygınlık kazanıyor. Tekrar yurda döndüğünde filmlere konu olacak bir operasyon ile tekrar tutuklanıyor, 14 ay tek kişilik bir hücrede tutuklu kalıyor. Buna sebep ise geçmişteki cezaevlerinde yaptıkları olarak gösteriliyor.

Bu kadar haksızlık karşısında Reçber, tüm bunlar olurken yine de yardıma muhtaç ailelere yardım etmeyi aksatmıyor. İçeride ve dışarıda yüzlerce insana, aileye yardım ediyor.Hastalara, borçlulara, yaşlılara, düşkünlere el uzatan Reçber adeta insanların gözünde gittikçe büyüyor.

Reçber, okumaktan ve araştırmaktan hiç vazgeçmiyor. Volkan Reçber’in şimdiye kadar 100lerce kitap okuduğu biliniyor ve çevresindeki herkese kitap okumayı aşılıyor. Cehaletin ve kötülüğün okumakla aşılacağına inanan Reçber, özellikle gençlerin okuması gerektiğini belirtiyor.

Genç yaşına rağmen yüzlerce dosyaya ve cinayete adı karışan Reçber, Gözü pekliğinden taviz vermeden son günlerde adından çokça söz ettiriyor. Garibanların, ihtiyaç sahiplerinin ‘’baba’’sı olarak bilinen Reçber’in, sanırım adını önümüzdeki günlerde daha çok duyacağız!