Kadınların farklı meslek sahipleri veya ev hanımları olsa da birincil görevlerinin annelik olduğunu kaydeden Erdoğan ? kadınlarımız çalışma hayatının pek çok alanında yer alsa da önceliklerimiz çocuklarımız ve ailemizdir.

İnsanlık âleminde şefkat ve merhametin zirvesi anadır. Şefkat ve merhamette güneş gibi olan anneler, merhametli bir toplumun inşacısıdırlar. Toplum hayatının temel yapı taşı olan anneler, ailenin çekirdeği ve vazgeçilmezidir.

Sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın; en masum ve temiz duyguların timsali annelik ulvi bir müessesedir.

Anne, nesli temin ve talimin kaynağı olmakla birlikte, ailenin fiili reisi, memuru, işçisi, esnafı, işvereni ve en önemlisi herkesin öğretmenidir. Anneliğin ayrıştırıcı, ötekileştirici değil, toplumu yakınlaştıran, birleştiren, bütünleştiren bir rolü vardır. 

Tüm sıkıntılara katlanan, çocuklarının mutlu olması ve başarısı için büyük bir sabırla gayret gösteren annelerimizin üzerimizde ödenemez hakları bulunmaktadır.

Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde herkese düşen sorumluluktan daha fazlası şüphesiz annelere düşmektedir.

Kültürün yaşatılması kadar huzurlu bir toplumun oluşturulmasında da annelerin rolü asla inkâr edilemez? dedi. Haber: Erdal KESİCİ