Türkiye’nin her zerresinin şehit kanı taşıdığına dikkat çeken Asiltürk, “Bir vatan ki her zerresi şehit kanı taşıyor. Bir millet ki, vatan aşığı, istiklal aşığı, şehadet aşığı.” dedi.

FETÖ’yü Truva atına benzeten Asiltürk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bunları geçmişte tarihlerine ders olarak işleyenlerin son umudu, son çırpınışları, FETÖ’cü hainleri bir Truva atı gibi içimize sokarak emellerine ulaşmaktı. Bu sebeple Milli birlik ve beraberliğimize, Milli irademize, demokrasimize, istiklal ve istikbalimize yönelik  15 Temmuz’da tarihimizin en ağır ihanetini gerçekleştirdiler. O gece dik duran; Vatan, birlik, istiklal, istikbal, Şehadet kavramlarını vücudunun her zerresinde hisseden Aziz Türk Milleti Vatanına sahip çıkmış, hainlerin emellerine ulaşmasına engel olmuştur. O karanlık gecede Türkiye Cumhuriyeti askerinin emir komuta zincirine itaatini, sadakatini hain emellerine alet edenler, Şehit Ömer Halisdemir’in sıktığı kurşunla tarihin en karanlık sayfalarında yerlerini almışlardır. Milletimiz o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile birlikte, birlik ve beraberliği için, Ülkemizin bekası için şehitlik mertebesine ulaşmak için adeta birbirileri ile yarışmış ve verdiği Vatan Mücadelesi ile tüm dünyaya örnek olmuştur. Bu sebeple  15 Temmuz, Milletimizin ihanete karşı direnişinin, zaferinin, destanının, dirilişinin adıdır.

Güçlü Türkiye’nin gelişmesine engel olmak isteyen, Ülkemiz ve geleceğimiz üzerine hain hesaplar yapan, alçak bir darbe girişimine yeltenerek 249 Vatan Evladını Şehit eden ve binlerce Vatan evladını yaralayan FETÖ’cü hainlerin hesap etmediği şey;  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla hainlerin karşısına çıkan ve tüm dünyaya ders veren Aziz Milletimizin iradesinin üstünde bir irade olmadığı gerçeğidir.

Hain darbe girişiminin üzerinden geçen ikinci yıl münasebeti ile hainlere göğüslerini siper ederek şehadet şerbetini içen Aziz Şehitlerimizi Rahmet ile anıyor, Gazilerimize Şükranlarımı arz ediyorum.