Genel Başkan Avcı, mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; önderlik ettiği istiklal mücadelesini elde ettiği eşsiz zaferler ve milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu cumhuriyetimiz ile taçlandırmıştır.

O; tüm dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker, milletimizin daima gönlünde yaşatacağı saygın bir lider ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tarihimizin her safhasında fikirlerini kıymetli bir hazine olarak kullanacağımız büyük bir devlet adamıdır. Medeniyetimiz; hangi kökenden ve hangi inançtan olursa olsun aynı vatan topraklarında yaşadığımız, aynı havayı soluduğumuz, aynı ekmeği bölüşüp yediğimiz herkesi kardeş olarak görmüştür.

İşte böyle bir medeniyetin yetiştirdiği Mustafa Kemal Atatürk'ün; fikirlerini, şahsiyetini, bir Osmanlı zabiti olarak sergilediği asil duruşunu ve milli irade vurgusunu bütün yalınlığı ile toplumumuza, özellikle de gençlerimize öğretmek öncelikli hedefimizdir.

Hep beraber tuttuğumuz bu bayrak ile ülkemizin istikrarlı bir şekilde büyümesi, vatandaşlarımız arasındaki kardeşlik, birlik ve bütünlük bağının korunması için Gazi'nin gösterdiği yolda yılmadan yorulmadan yürüyeceğiz.

Kurtuluş Savaşımızın Gazisi, milletimizin Mustafa Kemal'i ve cumhuriyetimizin Atatürk'ü olarak Büyük Önderi ve fikirlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ahirete intikalinin 80. yıldönümünde saygı ile anıyor, silah arkadaşları başta olmak üzere huduttan hududa koşarak bu uğurda canlarını feda eden tarihimizdeki tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum” diye konuştu.