Etkinlikler kapsamında, protokol üyeleri ve öğrenciler, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü eşliğinde Niğde Garı´ndan Cumhuriyet Meydanı´na kadar yürüdü. Etkinliklere Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca ve TGF Denetleme Kurulu üyesi ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti NGC Başkanı Bayram Ekici´de katıldı.

Meydanda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı´na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 82 yıl önce bugün Niğde´ye resmi ziyarette bulunan Ulu Önder Atatürk´ün kentte coşkuyla karşılandığını hatırlattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Niğde için söylediği sözlerini anımsatan Akdoğan, "Niğde´ye alakam büyüktür ve ben Niğdelileri her zaman sevmişimdir´ diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 5 Şubat 1934 de ilimizi ziyaret etmişler, Niğdemizi şereflendirmişlerdir.

Atatürk´ün 82 yıl önce övgü dolu sözlerine mazhar olan Niğdelilier milli mücadele yıllarında da özellikle ordumuzun ön saflarında yer almış ve canlarını hiç çekinmeden feda etmişlerdir" dedi.

Şiirlerin okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Vali Necmeddin Kılıç, Kültür Merkezindeki törende yerel gazetelerin önceki dönemlere ait manşetlerinin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirerek şeref defterini imzaladı.