EROĞLU: ``NEVŞEHİR DÜNYA ÇAPINDA BİR BÖLGE. ÇEVRE GÜZEL OLMAZSA TURİST GELMEZ. NEVŞEHİR, KISA ZAMANDA 5 YILDIZLI BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ``
Bakan Eroğlu, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş`ı ziyaret ederek, il hakkında bilgi aldı. Bakanlığının kentteki yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Eroğlu, Nevşehir`e yapılacak çok hizmet olduğunu, büyük çoğunluğunu yaptıklarını ancak daha yapacakları olduğunu ifade etti.     Nevşehir`in çok geliştiğini ve bu gelişmeden memnuniyet duyduğunu söyleyen Eroğlu, ``Nevşehir dünya çapında bir bölge. Burayı dünyaya daha çok açmamız lazım. Bu turizm kapasitesini daha da artırmamız lazım. Çevre güzel olmazsa turist gelmez. Nevşehir, kısa zamanda beş yıldızlı bir şehir haline geldi. Biz, bakanlık olarak elimizden geleni yapıyoruz`` dedi. Eroğlu, Nevşehir`de 489 bin dekarlık alanda ağaçlandırma yapıldığını, 5 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu ve bu dönemde 1 milyon 300 bin fidanın daha toprakla buluşturulmasının hedeflendiğini belirtti. Nevşehir`e çok güzel yatırımlar yaptıklarını belirten Eroğlu, ``Nevşehir`de 17 bin dekarlık alan sulanıyor. Arsenik problemi vardı, bunu çözmek için de tesis yaptık. Kozaklı`da Doyduk Projesi var. Geçmişte bir takım hatalar yapılmış. Onun da projesini hazırladık. 68 milyon metreküp su depolayacak olan Doyduk Barajı ihale edildi. Bu projeyle 3 bin 245 hektar arazinin sulanması hedefleniyor`` diye konuştu. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün Nevşehir il merkezi ile Avanos ve Ürgüp ilçelerinde üç Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurduğunu ve diğer ilçelere de kurulması yönünde talimat verdiklerini kaydeden Eroğlu, bu istasyonların turistlerin bölgeye gelmeden önce hava durumu hakkında bilgilenmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Vali Savaş da Eroğlu`na, ``Sizin Nevşehir`i yakın takibiniz bize büyük bir cesaret ve enerji veriyor`` dedi. Konuşmaların ardından Savaş, Eroğlu`na Avanos`ta yapılan bir testi, Eroğlu da, Savaş`a gümüş işlemeli bir tabak hediye etti. Daha sonra Nevşehir Belediye Başkanlığı`na giden Bakan Eroğlu, Belediye Başkanı Hasan Ünver ile görüştü. 
``AK PARTİ DÖNEMİNDE NEVŞEHİR`E 1 MİLYAR TL YATIRIM OLDU``
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünver, AK Parti hükümetleri döneminde hiçbir zamanda başı önlerinde siyaset yapmadıklarını, Nevşehir`in sorunlarına kapısını çaldıkları tüm bakanlıkların duyarlılık gösterdiğini anlattı. AK Parti döneminde sadece Nevşehir kent merkezinin kazandığı yatırımların bedelinin 1 milyar TL civarında olduğunu ifade eden Ünver, ``Bu rakam Nevşehirli Damat İbrahim Paşa döneminden sonra Cumhuriyet tarihi boyunca kısa süreli bir zaman aralığında Nevşehir`e getirilen en büyük yatırımdır. Nevşehir Atık Su Projemizi Çevre ve Orman Bakanlığımızın desteği ile de tamamlayarak yedi ay önce hizmete kazandırdık. Arsenik Arıtma Tesisimiz de yine Çevre ve Orman Bakanlığımız tarafından tamamlandı ve test amaçlı çalışmaları yoğun şekilde sürüyor. Nevşehir`in Kahveci Dağında 197 dekarlık bir alanda Adana Bölge Müdürlüğüne bağlı Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği halinde yapımı devam eden Kent Ormanının kısa süre içerisinde tamamlanması için ciddi bir çalışma yapıyoruz.`` Daha sonra Ünver, Çevre ve Orman bakanı Veysel Eroğlu`na Avanos toprağından yapılı Hitit amforası, Eroğlu da ziyaretin anısına Ünver`e çini bir tabak hediye etti. Bakan Eroğlu da ziyarette yaptığı konuşmada, Nevşehir`e her geldiklerinde bakanlığı ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerinin geliştirildiği toplantılar yaparak, buradan çıkan sonuçlar üzerine çalıştıklarını kaydetti. Eroğlu, bakanlığın imkânlarını zorlayarak ortaya koydukları bu çalışmalardan verimli sonuçların elde edildiğini söyledi. AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Kazım Sunar ile bir süre sohbet eden Eroğlu, 12 Haziran gününün tarihi bir seçim günü olduğunu ve kazanacaklarına emin olduğunu söyledi. Rehavete kapılmanın yanlış olacağını belirten Eroğlu, özelikle kadın kollarının ev ev gezerek çalışma yapmaları, vatandaşların derdine de sevincine de ortak olunması gerektiğini ifade etti. 
BAKAN EROĞLU`NDAN TEZGÂHTARLIK
AK Parti İl Başkanlığından çıktıktan sonra esnafı da ziyaret eden Bakan Eroğlu, girdiği bir mefruşat dükkânında tezgâha geçti ve perdelik kumaş toplarını açtı. Eroğlu, ``Bizim eskiden Afyokarahisar Şuhut`ta bu şekilde bir dükkânımız vardı. O zaman ben hem okurdum hem de dersten çıktıktan sonra babamızın dükkânında mal satardım. Kumaş, basma, gömlek, çorap çok satmışımdır`` dedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Ünver de ``Ziyaretiniz sırasında anlattıklarınız, bu yaptıklarınızla boşa çıktı`` diye espri yaptı. Eroğlu da, basın mensuplarına dönüp gülerek, ``Allah aşkına bunu haber yapmayın. Şimdi yeniden başlayayım. Nevşehir Türkiye`nin en muhteşem turizm merkezi. Nevşehir`i dünyaya da açacağız`` diyerek espri yaptı. Nevşehir`deki temas ve ziyaretlerini tamamlayan Bakan Eroğlu, Kayseri`ye hareket etti.