Taşcı açıklamasında sağduyu çağrısında bulundu. Taşcı?nın açıklaması şöyle: ?Sükûneti ve emniyeti ile ülkemize örnek olan ilimizde ortaya çıkarılmaya çalışılan bir takım olaylar sebebi ile üniversitemizde öğrenim gören gençlerimizin canı yanmıştır.

Bu acı hadise tabi ki de hepimizi üzmüştür.

Bir takım karanlık minvaller Nevşehir?imizi, ülke genelinde çıkarılacak kaosa pilot bölge olarak tespit etmişler ve güvensizliği kapımızın önüne kadar getirmeyi hedeflemişlerdir.

Cereyan eden bu olaylara partimiz ve ülkücü camia dâhil edilmeye çalışılmakta bu da yetmezmiş gibi ülkücüler sokağa çekilmek istenilmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü camia bu senaryoları defalarca yaşamış ve her seferinde olduğu gibi akl-ı selimi ile devletini ve milletini yüceltmiştir.

Şehrimizde yaşanılan bu hadisede de camiamız taraf gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Ancak şu husus herkes tarafından iyi bilinmelidir; şehrimizde çıkarılmaya çalışılan bu olaylarda camiamız taraf değildir ve olmayacaktır.

Karanlık köşeler bizi hedef alsa da asıl hedef devletimiz ve Yüce Türk Milletidir.

Emniyet kuvvetlerimiz konu hakkındaki tahkikatı başlatmış olup muhakkak ki sonuna kadar da takipçisi olacaktır.

Yasal sürecin bütün sağlığı ile devam edebilmesi için biz de elimizden gelen her konuda yardımcı olmaya hazırız.

Bu ve bunun gibi hadiselerin asıl müsebbibi ve tarafı açılımcı zihniyetin şarlatanlarıdır. Sebepsiz yere canı yanan insanlar dertlerine derman ararken, akil insanlığı ile övünenler olaylara seyirci kalmaktadır.

Bu vesile ile ülkümüze gönül veren tüm dava arkadaşlarımızı göstermiş oldukları sağduyuda devam etmeye çağırıyor, öğrenci kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.? Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ