PTT kargo ile ödemeli gönderilen paketi alan Mustafa Orhan, paketten telefon yerine Exfor markalı parfüm ile Choppers marka Çin malı saat çıktığını görünce şaşırdı.

Kendisinin bu gibi olaylara karşı uyanık olduğunu düşündüğünü söyleyen Orhan ben kandırıldım, benim gibi telefonla aranarak kendilerine söylenen hediye kazandınız gibi ifadelere itibar etmemelerini söyledi.

Konuyla ilgili savcılığa dilekçe vereceğini belirten Mustafa Orhan, bu gibi durumlarda tüketici haklarınızı savunarak ilgili birimlere bildiriniz diye konuştu. Diğer taraftan Ürgüp`te bir başka vatandaş inanılmaz bir şekilde dolandırıldı.

Genelde yaygın olarak basında okumaya alışık olduğumuz telefon dolandırıcıları bu kez gözünü Ürgüp`e dikti. Ürgüp?te meydana gelen dolandırıcılık olayında telefonda kendilerini komiser ve savcı olarak tanıtan iki kişi, Ürgüplü bir bayan vatandaşı kimlik bilgilerinin kopyalanarak hesabından PKK`ya para aktarıldığını söyledi.

PKK ile bağlantısı olmadığını söylemesi üzerine kendisini savcı olarak tanıtan zanlı, "Bu gizli bir operasyon sizin PKK ile işiniz olmaz ama birileri kimlik bilgilerinizi kullanarak hesabınızdan PKK`ya para aktarıyor.

Aynı zamanda bir hırsızlık olayında size ait nüfus cüzdanınız da olay mahallinde bulunmuş. Evinizdeki altın ve hesabınızdaki paraları söyleyeceğimiz adrese getirin devlet güvencesinde olsun.

Operasyon bittiğinde biz size paranızı geri iade edeceğiz. Paranız savcılara ve polislere emanet" dediler. Bunun üzerine korkan Ürgüplü mağdur şahıs, evindeki yüklü bir miktar parasını ve altınları alarak çantaya koyup zanlıların vermiş olduğu Ürgüp?teki bir petrol istasyonu arkasındaki adresin bir kenarına götürerek koydu.
Daha sonra para ve altın bulunana torbayı koyduktan sonra olay yerinden zanlıların isteği üzerine uzaklaştı. Daha sonra dolandırıcı şahıslar parayı aldıktan sonra otomobile binip uzaklaştılar.

Dolandırıcıların telefon görüşmesinde eşiniz şuan karakolda yanımızda demesini hatırlayan bayan mağdur hemen evine gelerek eşini aradı;

?Sen hala karakolda mısın diyerek durumu eşine anlatması üzerine dolandırıldığını anlayan mağdur şahıs durumu Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Ürgüplü mağdur vatandaş telefon dolandırıcılarına sakın kanmayın biz mağdur olduk başkaları mağdur olmasın diyerek tüm vatandaşları uyardı.