Sosyal belediyecilik anlayışıyla Çat Kasabasını birçok hizmetle buluşturan Çat Kasabası Belediye Başkanı Kamil Duru, ziyarete gittiği Selahattin Eyyubi Cami ve Kuran Kursunda yoğun ilgiyle karşılandı.

Başkan Duru, ziyaret kapsamında Cevher Dudayev mahallesinde bulunan Kuran kursunda eğitim gören 4-6 yaş gurubu çocuklar, veliler ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Öğrencilere 15 Temmuz’u anlatan Başkan Kamil Duru, 15 Temmuz’da hainlerin din adını kullanarak darbeye teşebbüs ettiği söyledi. Ülkemiz ve çocuklarımız bir daha 15 Temmuz hainliğini yaşamasın diye daha dikkatli olmamız gerektiğini söyleyen Başkan Duru, çocuklara vatan, millet ve bayrak sevgisini anlattı.

Kurs çocuklarına küçük hediyeler veren Başkan Kamil Duru, programa katılan öğrenci velileri ve vatandaşlara yönelik 15 Temmuz gecesinde aziz Türk milletinin sırtından vurulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“O gece 'Halkın üzerinde ben bir güç tanımadım' diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletini, ülkesini, vatanını seven herkesi meydanlara çıkmaya, devletini ve demokrasiyi sahiplenme çağrısı üzerine dilinde tekbir, göğsünde iman, elinde bayrağımızla meydanlara inen aziz milletimiz sayesinde hain kalkışma bertaraf edilmişti.

15 Temmuz gecesi destanını yazan kahramanlar bir kez daha göstermiştir ki istikbal aziz milletimizindir. İstikbal, Anadolu bozkırlarında Ömer Halisdemir gibi şeref timsali askerler yetiştiren babalarındır. İstikbal, 'Bir bacak nedir ki vatan için feda olsun' diyen gazilerimizindir."

Selahattin Eyyubi Cami ve Kuran Kursu öğreticileri ile vatandaşlar Çat Belediye Başkanı Kamil Duru’ya katkılarından ve söyleşisinden dolayı teşekkür ettiler.